top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De voorzitter van de Joint Chiefs of Staff van het Amerikaanse leger bij de IDF voor afscheidsbezoek


Foto IDF woordvoerder


De voorzitter van de Joint Chiefs of Staff van het Amerikaanse leger, generaa Mark Milley, arriveerde vanochtend voor een afscheidsbezoek als officiële gast van de chef van de generale staf, LTG Herzi Halevi.


Als onderdeel van het bezoek werd er een erewacht gehouden en werd door de chef van de generale staf de IDF-chef van de generale staf Medal of Appreciation toegekend aan generaal Mark Milley, als bedankje en blijk van waardering. voor jarenlang betekenisvol partnerschap tussen de legers, samenwerking op veiligheid strategisch gebied, diverse samenwerkingsoefeningen en vele operationele prestaties.


Foto IDF woordvoerder


Tijdens de bezoeken van de voorzitter van de Joint Chiefs of Staff in de afgelopen jaren aan Israël had hij een ontmoeting met hoge functionarissen van de defensie-instellingen, behandelde hij regionale veiligheidsuitdagingen, de uitbreiding van mogelijkheden voor operationele samenwerking, coördinatie tussen de legers ter bescherming tegen regionale bedreigingen en aanvullende gebieden van wederzijds strategisch belang.


Foto IDF woordvoerder


Chef van de Generale Staf, LTG Herzi Halevi: “Uw tijd werd bepaald door ongekende gezamenlijke acties en operatieve coördinatie waarmee we de stabiliteit in het Midden-Oosten aanzienlijk verbeterden.

De strategische alliantie tussen Israël en de VS blijft een belangrijke pijler van onze nationale veiligheid, en is de afgelopen twee jaar versterkt met de overgang van de IDF naar USCENTCOM, onder uw leiding en bevel.”


Voorzitter van de Verenigde Staten van de Joint Chiefs of Staff, generaal Mark Milley: “Onze landen delen gemeenschappelijke waarden en belangen. Ik wens de IDF en de burgers van de staat Israël regionale vrede en veiligheid.”
50 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page