top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De voorzitter van de Knesset ontmoet de voorzitter van de Bondsdag, de commissie Buitenlandse Zaken


Voorzitter van de Knesset Mickey Levy in de Duitse Bondsdag in Berlijn. Foto Boaz Arad / GPO


De voorzitter van de Knesset, Mickey Levy arriveerde dinsdagochtend bij de Duitse Bondsdag en had een ontmoeting met president Bärbel Bas voorafgaand aan de herdenking van de Internationale Holocaustherdenkingsdag op donderdag waar hij in het Hebreeuws een toespraak zal houden.


De Knesset voorzitter informeerde daarna de commissie buitenlandse zaken van de Bondsdag achter gesloten deuren, die zich concentreerde op de bezorgdheid van Israël over de nucleaire aspiraties van Iran.


Na de Bondsdag ging de voorzitter van de Knesset naar het ministerie van Binnenlandse Zaken waar hij een ontmoeting had met de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser en Dr. Felix Klein, de federale regeringscommissaris voor Joods leven en de strijd tegen antisemitisme. Micky Levie sprak zijn waardering uit voor Minister Faeser en Dr. Klein voor hun belangrijke werk om antisemitisme te bestrijden en het Joodse leven veilig te laten bloeien in Duitsland, in het licht van de piek in antisemitisme in de afgelopen jaren over de hele wereld.


Voorzitter van de Knesset Mickey Levy: “Ik ben er trots op deze week in Berlijn te zijn om de Internationale Holocaustherdenkingsdag te herdenken en mijn collega Bondsdagvoorzitter Bas te ontmoeten. Israël en Duitsland hebben een unieke relatie gebaseerd op gedeelde waarden, democratische overtuigingen, toewijding om de Holocaust te herdenken en de heiligheid van Holocaustslachtoffers te beschermen. De Bondsdag en de Knesset hebben een vruchtbare relatie en we zijn blij om deze nog verder te promoten.”


Tijdens de werkvergadering stelde de voorzitter van de Knesset voor om een ​​jong parlementair leiderschapsforum op te richten, bestaande uit jonge parlementsleden van de twee parlementen, en hij kijkt positief naar de hervatting van het International Parliamentary Scholarships (IPS)-programma van Duitse studenten in de Knesset.


Tijdens de ontmoeting met de commissie buitenlandse zaken van de Bondsdag zei Mickey Levy: “Iran is een bedreiging voor Israël, het Midden-Oosten, Europa en de wereld. Zijn voortdurende betrokkenheid en verschansing in Syrië dragen op verwoestende wijze bij tot de destabilisatie van het Midden-Oosten. In de week dat de wereld de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust markeert, moeten we de stemmen uit Teheran die oproepen tot vernietiging van de staat Israël zeer serieus nemen en voorkomen dat Iran nucleaire capaciteiten verwerft. De mogendheden die met Iran onderhandelen, moeten zich bewust zijn van de sluwheid van Iran en vermijden dat ze in de val trappen door een tandeloze overeenkomst te ondertekenen zonder effectieve controlesystemen, die Iran er niet van zullen weerhouden nucleaire capaciteiten te verwerven."


Micky Levie tekent het gastenboek. Foto Boaz Arad / GPO


Na de bijeenkomsten in de Bondsdag, tijdens de bijeenkomst op het ministerie van Binnenlandse Zaken, zei Levy: “Ik ben blij om van minister Faeser en commissaris Klein te vernemen hoezeer de Duitse regering zich inzet voor de bestrijding van antisemitisme en het bieden van een veilige openbare ruimte voor de Joodse gemeenschap om vrijuit haar Joodse geloof en identiteit te uiten. We zijn allemaal gealarmeerd door de toename van antisemitische misdaden in Duitsland en zetten ons in om deze verachtelijke vijandigheid en discriminatie tegen het Joodse volk samen te bestrijden. De gezamenlijke inspanning van onze landen vorige week in de VN, waarbij consensus werd bereikt over een historische resolutie die de ontkenning en verdraaiing van de Holocaust veroordeelt, is een waar bewijs van wat we kunnen bereiken als we blijven samenwerken”.

39 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page