top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De vrouw achter die fantastische sieraden in Emily in Paris


Sieraden van Leehe Segal, Bleecker & Prince. Foto door Saar Goren via ISRAEL21C


Geef toe, je keek aflevering na aflevering van Emily in Paris op Netflix en merkte dat je behoorlijk gefixeerd was door de Amerikaanse marketingmanager met de steeds gewaagdere outfits.


De Israëlische ontwerper van fijne sieraden Leehe Segal bekent dat ze zich ook heeft overgegeven aan twee seizoenen van de serie, zonder ooit te hebben durven dromen dat Emily (Lily Collins) haar stukken daadwerkelijk zou dragen in seizoen 3, dat in december werd uitgezonden.

Deze Shallow Waters-ring van Leehe Segal was te zien in de Netflix-serie Emily in Paris. Foto: schermafbeelding via ISRAEL21C


Het verzoek van de kostuumontwerper van de sitcom, Segal vertelt ISRAEL21c, "kwam uit het niets en het was puur geluk dat we 30 stuks bij de hand hadden om onmiddellijk naar Parijs te sturen."


Zeven werden geselecteerd, waaronder een 'boze oog'-ring, Shallow Waters, gemaakt met smaragden en blauw email rond een marquise diamant; en een delicate geelgouden ketting genaamd Moonrise, bezet met een halve maan geslepen diamant.

Moonrise, een ketting van Leehe Segal zoals te zien in de Netflix-serie Emily in Paris. Foto: schermafbeelding via ISRAEL21C


Hoewel verheugend en zeker een hoogtepunt voor de ontwerper, is het krijgen van aandacht van A-listers niet iets nieuws voor Bleecker & Prince, het merk dat Segal oprichtte na zijn verhuizing naar New York in 2014.


Maggie Gyllenhaal, Jennifer Lawrence, Gal Gadot en Cynthia Erivo zijn allemaal fans. High-end retailers, zoals het luxe warenhuis Bergdorf Goodman, werden ook klant een jaar nadat Segal haar bedrijf had gelanceerd.


Terug naar Tel Aviv

Ons interview vindt plaats in de showroom van Segal in Tel Aviv (de andere twee bevinden zich in NYC en LA), die twee jaar geleden werd geopend na haar terugkeer naar Israël met haar man en twee jonge kinderen.


Sieradenontwerper Leehe Segal. Foto door Dor Malka via ISRAEL21C


De in Haifa geboren ontwerper lijkt misschien etherisch met haar lichtblauwe ogen en zacht, golvend blond haar, maar haar visie is definitief, nauwkeurig en authentiek origineel.


Dit geldt ook voor het eclectische en zorgvuldig samengestelde interieur van de showroom in Tel Aviv, ingericht met een grimmig portret uit een galerie in Zuid-Frankrijk, lichthouten Scandinavische stoelen en een indrukwekkende glazen vitrinekast die op twee halfronde marmeren sokkels rust.


Waar het allemaal begon

Na het voltooien van haar legerdienst verhuisde Segal naar New York om sieradenontwerp te studeren.


“Ik wist dat ik in de kunsten wilde, maar mijn keuze was meer standaard. Iedereen leek modeontwerp te doen en het andere alternatief, grafisch ontwerp, leek te geautomatiseerd. Het ontwerpen van sieraden past bij mij omdat ik graag aan de kleine dingen werk, de details, waarvan er veel zijn voordat een stuk tot stand komt.”


Dit omvat 10 tot 15 fasen, legt Segal uit, van de handgetekende schetsen tot 3D-weergaven, inkoop van materialen, giethuis, polijsten en laserafwerking.


Na het afronden van haar studie aan het Fashion Institute of Technology in New York, nam ze haar eerste baan in "de echte wereld" aan bij een fabrikant van diamanten juwelen in Ramat Gan, het diamantdistrict van Tel Aviv.


"Ik leerde alle aspecten van het bedrijf kennen, niet alleen het ontwerpen, maar ook het inkopen van materialen en verkoop", vertelt ze aan ISRAEL21c.


Klassiek met een twist

Na twee jaar was Segal klaar om alleen op pad te gaan. Ze verhuisde terug naar New York en richtte Bleecker en Prince op. De naam verwijst naar twee straten die dicht bij elkaar liggen in Soho, een hippe wijk in downtown Manhattan.


Segal legt uit dat ze zich altijd gevangen voelde tussen de sfeer van deze twee straten die elkaar eigenlijk nooit ontmoeten.


"Bleecker heeft een gevoel voor erfgoed en een onvolmaakte relaxte sfeer, schilderachtige muziek en platenzaken", terwijl Prince een moderne, eigentijdse uitstraling heeft. In hun kwaliteiten ziet ze zichzelf, "een klassieke ziel met een tikkeltje ruig, een voorliefde voor de fijnere aspecten van het leven, maar klaar om uit de kast te komen als het moment zich aandient."


Deze kwaliteit zie je terug in haar ontwerpen, die klassiek ogen maar altijd met een kleine twist.


In een ketting uit de Jungle of Wonderland-collectie worden zwevende gouden driehoeken gecombineerd met saffieren en diamanten in verschillende maten en slijpvormen, ongelijk op de ketting geplaatst.


Stormy Mountains oorbellen uit de Jungle of Wonderland collectie van Bleecker & Prince. Foto door Saar Goren via ISRAEL21C


De Thunder Storm ring is asymmetrisch gezet met grijze baguette geslepen diamanten. Alle stukken in de hele lijn "correleren en kunnen samen worden gedragen", zegt Segal, die toegeeft dat dit een grote uitdaging is om te bereiken.


Nog steeds gespannen

Diezelfde individualiteit komt tot uiting in de locatiekeuze van de showroom van Bleecker & Prince in Tel Aviv.


Segal legt uit dat ze besloot om niet, zoals veel andere ontwerpers, te openen in de zuidelijke wijk Neve Tzedek of het noordelijke uiteinde van Dizengoff Street , maar ergens tussenin, op Simta Plonit, een laan met twee gipsen obelisken bij de ingang.


De showroom is gehuisvest op de begane grond van een gerestaureerd grijs-wit monumentaal pand uit de jaren 20 van de vorige eeuw.


Trouw aan haar stijl, is dit gemoderniseerde gebied niet allemaal netjes en opgeruimd.


"Het ligt vlak bij King George Street, tegenover de shuk Bezalel [markt], dus het is nog steeds spannend, en dat is waar ik van hou", zegt ze met een glimlach.


Klik hier voor meer informatie.
99 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page