top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

'De waarheid het zwijgen opleggen' - Nederlandse billboard bedrijven weigeren bilboard campagne met foto's Israëlische gijzelaars


De Nationale Directie Publieke Diplomatie heeft via het overheidsreclamebureau een reclamebordcampagne in heel Nederland voorbereid om het bewustzijn te vergroten over de 136 gijzelaars die na bijna 100 dagen in Hamas-gevangenschap achterblijven.

 

De campagne zou naar verwachting worden gelanceerd als onderdeel van talrijke informatie- en publieksdiplomatie-initiatieven rond de hoorzitting van de petitie tegen Israël bij het Internationale Gerechtshof in Den Haag, Nederland.

 

Op de reclameborden die voor de betaalde campagne waren ontworpen, stonden foto's van verschillende gijzelaars, vermeldden hun namen en het feit dat ze in Gaza gegijzeld worden, onder het onderschrift "Zij/Hij kan vandaag niet getuigen".

 

De belangrijkste boodschap die door de reclameborden wordt overgebracht is het feit dat 136 Israëlische gijzelaars door Hamas gevangen worden gehouden en vandaag niet kunnen getuigen voor het Haagse Tribunaal. Dit zijn slachtoffers en getuigen van de genocide en misdaden tegen de menselijkheid begaan door Hamas, en van de oorlogsmisdaden die Hamas elke dag begaat terwijl ze gegijzeld worden.

 

Opgemerkt dient te worden dat er een beroep is gedaan op ruim 10 verschillende billboardbedrijven in de omgeving van Den Haag, Rotterdam en Luchthaven Schiphol. Tijdens de werkzaamheden met een van de billboardbedrijven werd de ontwerptaal en de boodschap die op het billboard zou verschijnen goedgekeurd; maar onverwachts, toen het reclamebord zou worden geplaatst, werd er een bericht ontvangen van het reclamebordbedrijf dat de advertentie was geannuleerd.

 

Hoofd van het directoraat Nationale Publieke Diplomatie Moshik Aviv [vertaald uit het Hebreeuws]:

 

“De pogingen om de stemmen van de gijzelaars het zwijgen op te leggen zullen met luide stem worden beantwoord. Zelfs voor de rechtbank in Den Haag zijn er mensen die op agressieve en buitensporige wijze kiezen voor het neerhalen van een informatiecampagne op honderden reclameborden door heel Nederland. ook in Den Haag. De waarheid zal zegevieren en de staat Israël zal blijven opkomen voor de gerechtigheid van zijn pad en de hele wereld de waarheid vertellen. We voeren een ongekende internationale informatiecampagne. Ze zullen ons niet het zwijgen kunnen opleggen ."

 

CEO van het overheidsreclamebureau Moriya Shalom [vertaald uit het Hebreeuws]:

 

“De weigering van de uitgevers is een ernstige belediging voor de vrijheid van meningsuiting en het recht van Israël om zich met luide stem uit te spreken tegen het terrorisme waar zijn burgers onder lijden. Dit is een grove poging om de stemmen van de Israëlische gijzelaars, die werden ontvoerd, het zwijgen op te leggen. tijdens de moorddadige terroristische aanval van Hamas. Hun recht om gehoord te worden staat buiten alle twijfel."

1.569 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


Geert ter Horst
Geert ter Horst
Jan 12

Het wordt tijd dat het kabinet Wilders er komt, en dat er een geweldige afrekening komt met het antisemitische tuig dat nu overal de scepter zwaait. Die lui moeten uit hun functies gezet worden en een beroepsverbod krijgen.

Like

p.bakker61
Jan 11

Nederland is onder druk van de linkse media terroristen veranderd in een vazalstaat van Hamas

Like
bottom of page