top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Defensieminister Yoav Gallant hield veiligheidsbeoordeling in het noorden

Foto Ariel Hermoni / IMoD


Zondag 7 juli 2024 heeft minister van Defensie Yoav Gallant een operationele situatiebeoordeling gehouden in de regio Hermon, samen met de commandant van Divisie 210, de commandant van Brigade 188 en de commandanten van de bataljons die actief zijn in de gebieden Hermon en Mount Dov.


Minister Gallant werd ingelicht over de agressie van Hezbollah in deze regio en de pogingen van Iran om zijn vazallen in de Golanhoogten te verankeren. De minister en troepen bespraken operaties om deze bedreigingen aan te pakken.


Later op de dag sprak minister Gallant ook met de troepen van Pantserbataljon 53 over de operaties in Gaza en de paraatheid om Israël te verdedigen tegen Hezbollah.


Minister van Defensie Yoav Gallant:


“Uw doel is om uw paraatheid te verzekeren en de capaciteiten van de vijand, Hezbollah, te ondermijnen.”


"Dit zijn kritieke dagen in termen van het uitoefenen van onze macht tegen een vijand [Hezbollah] die alleen reageert op geweld. Zelfs als we een overeenkomst bereiken in de zuidelijke arena, zullen we hier blijven vechten, totdat we Hezbollah zover krijgen om een ​​overeenkomst te bereiken en de veilige terugkeer van de noordelijke gemeenschappen van Israël naar hun huizen te verzekeren."


“Hezbollah en Palestijnse terroristische organisaties hebben 450 strijders verloren – 15 commandanten op het niveau van brigadecommandanten of hoger, werden geëlimineerd. Dit omvat 3 divisiecommandanten en is goed voor meer dan 50% van het totale aantal commandanten van Hezbollah in Zuid-Libanon. Dit is zeer significant.”


*“Ik heb een duidelijke richtlijn gegeven aan de troepen die in het zuiden en het noorden gestationeerd zijn – dit zijn twee afzonderlijke arena's. Zelfs als we een overeenkomst bereiken voor een gijzelaarsdeal, en ik hoop echt dat we die kunnen bereiken – dan bindt dat ons niet aan wat hier gebeurt, tenzij Hezbollah een kader of overeenkomst bereikt. Zelfs als er daar [in het zuiden] een staakt-het-vuren is, zullen we hier in het noorden blijven vechten en alles doen wat nodig is om het gewenste resultaat te bereiken, de Israëlische gemeenschappen veilig naar huis te laten gaan.”
168 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page