top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Delta textiel werkt samen met startup Sonovia om innovatieve stoffen te testen


Het inmiddels beroemde en veel gebruikte Sonovia masker. Foto Sonovia


De Israëlische textielfabrikant van merk- en huismerkkleding, Delta Galil Industries, gaat een strategisch partnerschap aan met de Israëlische startup Sonovia, een maker van textiel met duurzame en antimicrobiële eigenschappen, om het gebruik van nieuwe stoffen voor zijn productlijnen te testen.


In het uitgegeven persbericht wordt gezegd dat volgens de overeenkomst Sonovia en zijn machinefabrikant, Brückner Textile Machinery, een ultrasone applicator voor het afwerken van textiel zullen gaan installeren in het innovatiecentrum van Delta Galil in Karmiel, om de toepassing van nieuwe, milieuvriendelijke textielafwerkingen te testen die antimicrobiële en antimicrobiële stoffen bieden. geurbescherming en andere eigenschappen van producten die Delta voor haar wereldwijde klanten vervaardigt.


"Sonovia's ultrasone technologie is de toekomst van hoogwaardige en duurzame stofafwerking", zegt Gil Shimon, president van Delta Galil's Global Upper Markets Division, in de persverklaring. "Deze samenwerking stelt ons in staat een nieuwe stap te zetten in de richting van volledig duurzame en milieuvriendelijke productie."


De samenwerking stelt Delta in staat om zijn actieve kleding- en kledingklanten een "innovatieve optie" te bieden om "gunstige eigenschappen aan hun kleding te geven", zei hij.


Dankzij de technologie voor het afwerken van stoffen van Sonovia kunnen merken duurzame eigenschappen, zoals antimicrobiële en anti-geurbescherming en waterafstotendheid, in textiel opnemen, terwijl de hoge kwaliteit van de stoffen behouden blijft, aldus Delta en Sonovia in de verklaring.


De in Israël gevestigde startup Ramat Gan, opgericht in 2013 door Shay Herchcovici en Joshua Herchcovici, gebruikt een gepatenteerd nanotechnologieproces dat is ontwikkeld aan de Bar-Ilan University in Israël om deeltjes, verbindingen en moleculen met gewenste eigenschappen rechtstreeks in textiel in te bedden, waardoor een weefsel ontstaat dat behoudt zijn eigenschappen door meerdere wasbeurten.


Het partnerschap van het bedrijf met Delta Galil "betekent een belangrijke mijlpaal" op het pad van Sonovia om zijn technologie te commercialiseren en versterkt de positie van Delta Galil als specialist in hoogwaardige, duurzame productie-innovatie, aldus de verklaring.




37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page