top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Delta-variant zou kunnen terugkeren, waarschuwen onderzoekers van de Ben-Gurion Universiteit


De Omicron-varianten kunnen de komende maanden vanzelf uitbranden en de Delta-variant kan in de zomer opnieuw opduiken, waarschuwen onderzoekers van de Ben-Gurion Universiteit van de Negev in een nieuw artikel.


Hun bevindingen zijn zojuist gepubliceerd in het peer-reviewed tijdschrift Science of the Total Environment.


Terwijl Delta de voorgaande varianten heeft weggevaagd, heeft Omicron Delta niet geëlimineerd, zeggen Prof. Ariel Kushmaro en Dr. Karin Yaniv. Het laboratoriumteam van prof. Kushmaro heeft gevoelige arrays ontwikkeld die varianten in afvalwater van elkaar kunnen onderscheiden. Afvalwater blijft aanwijzingen geven over waar het coronavirus actief is, ook als PCR en sneltesten van mensen afnemen.


Ze hielden het riool van Beer-Sheva in de gaten van december 2021 tot januari 2022 en merkten deze verontrustende interactie tussen de Omicron- en Delta-varianten op. Ze hebben ook een model gebouwd dat voorspelt dat Omicron zichzelf opbrandt terwijl Delta zijn tijd afwacht.


"Er spelen natuurlijk veel factoren mee, maar ons model geeft aan dat er deze zomer weer een uitbraak van Delta of een andere variant van het coronavirus kan zijn", waarschuwt prof. Kushmaro.


Andere onderzoekers waren: Dr. Eden Ozer en Marilou Shagan van Ben-Gurion University, en Dr. Yossi Paitan van Ilex Labs. Prof. Kushmaro en zijn team maken deel uit van de School of Sustainability and Climate Change en de Avram en Stella Goldstein-Goren Department of Biotechnology Engineering.


Het onderzoek werd ondersteund door de BGU Coronavirus Challenge en het Israëlische ministerie van Volksgezondheid.


106 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page