top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Derde vaccin doses geeft zeer weinig bijwerkingen


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Uit gegevens van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid blijkt dat mensen aanzienlijk minder bijwerkingen hadden na ontvangst van de derde dosis van het coronavirusvaccin, vergeleken met bijwerkingen die werden gemeld na de eerste en tweede injectie


Ook bleken van de honderdduizenden kinderen die hun eerste of tweede vaccinatie kregen in de leeftijdsgroep 12 - 15 jaar, slechts twaalf kinderen myocarditis, een ziekte die een ontsteking van de hartspier veroorzaakt na toediening van het vaccin, te hebben gekregen, een minuscuul aantal vergeleken met dat van kinderen in die leeftijdsgroep die werden geïmmuniseerd.


Volgens het ministerie werd er één geval gemeld van de 331.538 kinderen die voor de eerste keer werden gevaccineerd, een jongen die vijf dagen na de injectie last van de ontsteking kreeg.


De andere 11 werden gediagnosticeerd onder de 255.444 kinderen die een tweede dosis van het vaccin kregen. Alle 12 - 11 jongens en een meisje - werden drie tot vijf dagen na vaccinatie ziek en zijn allemaal volledig hersteld.

Het ministerie voegde eraan toe dat de kans op myocarditis minder waarschijnlijk is bij oudere leeftijdsgroepen en bijna te verwaarlozen bij vrouwen.


De kans op de zeldzame aandoening was significant groter voor iemand die besmet was met het coronavirus in vergelijking met het ontwikkelen ervan als gevolg van het vaccin, aldus het ministerie.


Wat betreft bijwerkingen na toediening van de derde vaccin dosis werd algemene zwakte waargenomen bij 86,6 personen per miljoen bij de derde dosis, vergeleken met 271,8 en respectievelijk 251,1 per miljoen bij de tweede en derde dosis.


Pijn de plek van vaccinatie werd geregistreerd bij 42,7 per miljoen vaccinaties met de derde dosis, vergeleken met 222,9 en 514,3 in de tweede en eerste dosis, zo bleek uit de gegevens van het ministerie.


Slechts zesentwintig van de ruim 3,4 miljoen mensen die tot nu toe de booster-injectie hebben gekregen, meldden significante bijwerkingen.


Wel zei het ministerie dat sommige bijwerkingen nog steeds door experts worden onderzocht om het verband tussen de bijwerkingen en het vaccin te bepalen.125 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page