top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Deze week begint de vier weken durende grootschalige militaire oefening "Chariots of Fire"


Screenshot YouTube


De hoogste prioriteit van de IDF is het beschermen van Israëlische burgers en het versterken van het veiligheidsgevoel binnen de staat Israël. Tijdens de oefening zullen IDF-soldaten doorgaan met het uitvoeren van terrorismebestrijdingsactiviteiten en de defensieve inspanningen bij de veiligheidsbarrière van Judea en Samaria tijdens de oefening versterken.


"Chariots of Fire" is een unieke oefening die tot doel heeft zowel de defensieve paraatheid van de IDF te vergroten als zijn paraatheid voor een intensieve en langdurige campagne te onderzoeken. De oefening omvat zowel regulier als reserve IDF-personeel van alle commando's, afdelingen en directoraten. IDF-gevechtseenheden, hoofdkwartieren en professionele arrays zullen allemaal deelnemen aan de oefening.


De chef van de generale staf, LTG Kohavi, definieerde de doelen van de oefening "Chariots of Fire", waaronder: het verbeteren van de operationele systemen van de IDF en de defensieve paraatheid voor een campagne, het realiseren van het 'operationele concept van de overwinning' met betrekking tot het vermogen van de IDF om een opeenvolging van operationele en defensieve activiteiten met hoge snelheid en multidimensionaal manoeuvreren, waarbij de lessen die zijn geleerd van Operatie "Guardian of the Walls" worden toegepast, waarbij de operationele handelwijze van al het IDF-personeel wordt onderzocht, variërend van het niveau van het hoofdkwartier tot het operationele einde.


De uitgebreide en veelzijdige oefening "Chariots of Fire" omvat een combinatie van multi-bewapende en multidimensionale capaciteiten op het land, in de lucht, op zee en in zowel de cyber- als de spectrale dimensie. De oefening zal ook een multi vertakte logistieke respons en vuursteuncapaciteiten simuleren. De oefening zal ook de gezamenlijke samenwerkingscapaciteiten tussen verschillende veiligheidsorganisaties en ministeries testen. Bovendien zal de oefening de handelwijze van al het IDF-personeel onderzoeken, variërend van de Generale Staf tot het tactische niveau.


De oefening zal het antwoord van de IDF trainen op uitdagingen van het ontwikkelen van evenementen in verschillende arena's, evenals noodscenario's in zowel militaire als civiele ruimtes. Daarnaast zullen operationele activiteiten worden getraind in verschillende scenario's en zullen de hulpinspanningen en levensreddende capaciteiten aan het Israëlische thuisfront worden getest.


De oefening omvat ook twee grootschalige divisie-oefeningen en zal zowel reguliere als reserve-dienstleden omvatten.


Hieronder een video van een vorige grote legeroefening:

Als onderdeel van de oefening zullen gezamenlijke onderzoeks- en leerteams uit verschillende branches worden toegewezen om geselecteerde onderwerpen te beoordelen. De teams zullen werken om de functionele capaciteiten van de IDF te verbeteren, terwijl ze de lessen toepassen die zijn geleerd uit de huidige en eerdere oefeningen van de Generale Staf.


Tijdens de oefening, die de hele maand doorgaat, zullen er grootschalige bewegingen van veiligheidstroepen te zien zijn, waaronder militaire en gepantserde voertuigen, vliegtuigen en schepen.


De oefening "Chariots of Fire" was van tevoren gepland als onderdeel van het trainingsschema van de IDF voor 2022.

80 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page