top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Deze week bezocht de plaatsvervangend chef van de generale staf, MG Amir Baram, de Verenigde Staten als gast van zijn collega's van het Amerikaanse leger

Foto IDF woordvoerder


De plaatsvervangend chef van de generale staf, MG Baram, bezocht deze week zijn collega's in Amerika en had een ontmoeting met hogere commandanten van het Amerikaanse CENTCOM (Centraal Commando), het Amerikaanse NORTHCON (Northern Command), de marine, de Joint Chiefs of Staff en het ministerie van Defensie om de samenwerking tussen onze legers te versterken en ons voor te bereiden op nieuwe uitdagingen.


Tijdens zijn bezoek hield de plaatsvervangend chef van de generale staf een strategische discussie met hoge functionarissen van het Amerikaanse leger en het Pentagon over operationele plannen voor de zuidelijke en noordelijke arena’s, voorbereidingen voor de bestrijding van Iran en zijn bondgenoten, en de gemeenschappelijke belangen van de IDF. en het Amerikaanse leger in het Midden-Oosten.


Bovendien besprak de plaatsvervangend chef van de generale staf met zijn collega's hoe de levering van de benodigde munitie voor de IDF kon worden versneld, op basis waarvan gezamenlijke mechanismen voor versnelling en controle werden overeengekomen.


De plaatsvervangend chef van de generale staf kende ook de Chief of the General Staff Medal of Appreciation toe aan de voormalige plaatsvervangend commandant van US CENTCOM (nu de commandant van het United States Northern Command), generaal Gregory M. Guillot, als erkenning voor zijn belangrijke bijdrage aan de veiligheid van de staat Israël tijdens de “Zwaarden van IJzeren” oorlog.


De plaatsvervangend chef van de generale staf overhandigde namens de IDF ook een certificaat van waardering aan de Amerikaanse torpedobootjager "USS Carney", die een zeven maanden durende inzet in het Midden-Oosten voltooide, waarbij het tientallen UAV's en raketten onderschepte die werden afgevuurd vanaf op Iraans grondgebied en door Iraanse bondgenoten jegens de staat Israël, waardoor een grote bijdrage wordt geleverd aan de algehele defensieve inspanning.

Foto IDF woordvoerder


143 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page