top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Dierentuin van Jeruzalem verwelkomt baby's van gordeldieren en giraffen


Foto van de gordeldiermoeder en zoon van de dierentuin van Jeruzalem door Tal Romano


Een pasgeboren zuidelijk driebandig gordeldier is geboren in de Tisch Family Zoological Gardens in Jeruzalem, beter bekend als de Bijbelse dierentuin.


Het is de eerste baby voor Quinta, die uit een dierentuin in België kwam, en Hugo, die uit een dierentuin in Duitsland kwam. Dierenverzorgers weten nog niet of de pup mannelijk of vrouwelijk is en hebben hem ook geen naam gegeven, meldt ISRAEL21C.


Gordeldier betekent 'kleine gepantserde' en dat pantser bestaat uit benige platen bedekt met keratine. Er zijn ongeveer 20 soorten gordeldieren en ze stammen allemaal af van Zuid-Amerikaanse voorouders.


Het is de eerste baby voor Quinta, die uit een dierentuin in België kwam, en Hugo, die uit een dierentuin in Duitsland kwam. Dierenverzorgers weten nog niet of de pup mannelijk of vrouwelijk is en hebben hem ook geen naam gegeven.


Gordeldier betekent 'kleine gepantserde' en dat pantser bestaat uit benige platen bedekt met keratine. Er zijn ongeveer 20 soorten gordeldieren en ze stammen allemaal af van Zuid-Amerikaanse voorouders.


De populaties van het zuidelijke driebandige gordeldier worden kleiner en de Internationale Unie voor het behoud van de natuur classificeert de soort als 'bijna bedreigd'.


Het zuidelijke driebandige gordeldier en het andere lid van het geslacht Tolypeutes, het Braziliaanse driebandige gordeldier, zijn de enige soorten gordeldieren die dankzij hun flexibele banden in strakke ballen kunnen kruipen om zichzelf te verdedigen.


Het nieuwe gordeldier leeft in het Peyser-Wexler Small Animal Building, maar de dierentuin waarschuwt dat bezoekers goed moeten kijken: als nachtdieren voeren gordeldieren de meeste activiteiten uit - foerageren, eten, graven, paren - 's nachts. Overdag slapen ze tot 16 uur, meestal in holen.


In gerelateerd nieuws, vorige maand werd in de dierentuin een giraf van een bedreigde ondersoort geboren, de eerste baby voor moeder Rotem.


De nieuwste giraf van de Bijbelse dierentuin van Jeruzalem. Foto door Yakir Asraf


47 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page