top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Digitale honden helpen de eenzaamheid te verdrijven


Digitale hond afbeelding met dank aan The Digital Pets Company


Onderzoek heeft aangetoond dat huisdieren eenzaamheid verminderen. Israëlische startup The Digital Pets Company past dit toe op de virtuele wereld.


De onderneming werd opgericht in juli 2021 en heeft pre-seed-financiering opgehaald van Outlier Ventures, Hawk Digital, MaxStealth en de angel-investeerder/serie-ondernemer Rafi Gidron.


Na een online demo met de digitale hond Laika, genoemd naar de eerste hond in de ruimte, lanceerde het bedrijf in april zijn AI-gestuurde 3D digitale honden, beveiligd als NFT's (niet-fungible tokens).


Medeoprichter en CEO Itay Hasid, 34, vertelt ISRAEL21c dat de inspiratie voor Digital Dogs deels voortkwam uit de moeite die hij en medeoprichters Maciej Miarecki en Amit Yogev hadden om contact te maken met andere mensen in de metaverse – een visueel 3D-netwerk gericht op sociale interacties.


"We zeiden: 'Oké, misschien kunnen we met honden iets bouwen dat deze omgevingen socialer en boeiender maakt.' Niet omdat we ernaar streven dat je verliefd wordt op een AI, zodat het je beste vriend zal zijn, maar omdat we geloven dat als jij een AI-hond hebt en ik een AI-hond, deze twee honden kunnen resulteren in een ontmoeting tussen twee mensen,” zei Hasid.


Foto via The Digital Pets Company


De ondernemer benadrukte dat het primaire doel is dat de digitale hond verbindingen mogelijk maakt met echte mensen in de 3D-omgeving.


U kunt bijvoorbeeld uw digitale hond meenemen naar een virtuele vergadering met VR-headsets als ijsbreker.


De honden zijn hyperrealistisch en kunnen getraind worden met commando's als "zit, omrol, goede hond, slechte hond".


Het bedrijf gebruikt blockchain-technologie voor het bewijs van eigendom van de honden, die "puppy's" kunnen maken om de populatie honden op de blockchain te vergroten.


Hasid is het eens met de inschatting dat technologie eenzaamheid kan vergroten, maar ook mensen kan verbinden, afhankelijk van hoe het wordt gebruikt.


“Technologie kan zeker mensen uit verschillende delen van de wereld met elkaar verbinden. Er is geen geografische limiet', zei Hasid.


“Het heeft ook wat problemen, daar komen we vandaan. We willen een ander technologisch hulpmiddel bouwen om deze plekken nog meer verbonden en minder eenzaam te maken.”

52 weergaven0 opmerkingen
bottom of page