israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Dinsdag eerste waarschuwingsstaking 130 tech-bedrijven tegen beleid regering Netanyahu


Foto Twitter


Meer dan 130 hi-tech bedrijven en ondernemingen zullen dinsdag in staking gaan om te protesteren tegen de voorgestelde wetgeving om het Israëlische rechtssysteem te veranderen, zei het gemengde comité van organisaties die tegen de regering zijn, zondag.


Er zullen donderdag meer stakingen in het hele land zijn, voorafgaan aan opnieuw grote demonstraties komende zaterdag in heel Israël.


De gezamenlijke commissie publiceerde een lijst met 130 van de meest prominente hightechbedrijven, waaronder Wiz, INX, Cheq, Luminescent Natural; Inteligence, Redis Labs, Lemonade, Cheq, Hello Heart, INX, Active Implements, AlgoTec, Forter, Cheetah Technologies, Wiz, Luminescent, The End, Meat, Track160 en Piggy.


Sommige CEO's van deze bedrijven stuurden de volgende brief aan hun werknemers: "Ik neem aan dat u op de hoogte bent van het publieke discours over de juridische hervorming en ook van het protest dat het heeft uitgelokt.


We hebben werknemers in het bedrijf met uiteenlopende meningen en we betrekken altijd en respecteer ieder mens ongeacht wie deze is Aanstaande dinsdag om 11.00 uur zal er in het Sarona-complex een uur lang worden gestaakt/gedemonstreerd door organisaties en bedrijven, waaraan ook medewerkers van hightechbedrijven zullen deelnemen


"De staatsgreep door de dictatuur zal de burgerrechten, de Israëlische economie en alle aspecten van het leven ernstig schaden", aldus de gemengde commissie. "Daarom moeten we drastische maatregelen nemen. Ondanks de economische kosten zetten we deze eerste stap, om de Israëlische regering duidelijk te maken dat de regimewisseling geen vlucht zal nemen. De staat Israël zal geen dictatuur zijn omdat het niet zal functioneren, zelfs niet voor een enkele dag, zonder de centrale ruggengraat van de Israëlische economie en de Israëlische samenleving."93 weergaven2 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws