top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Direkteur Volksgezondheid in interview 'Delta variant is meer besmettelijker dan werd aangenomen'


Dr. Sharon Alroy-Preis, de Israëlische directeur van de volksgezondheidsdiensten. Screenshot


Dr. Sharon Alroy-Preis, de directeur van de volksgezondheidsdiensten in Israël en een expert op het gebied van virussen, zei tijdens een interview in het Amerikaanse tv programma Face the Nation, dat haar twee grootste zorgen met de delta-variant verband houden met het niveau van besmettelijkheid en het stijgende aantal gevaccineerde personen dat positief test doordat de werkzaamheid van het vaccin in de loop der tijd afneemt.


Alroy-Preis zei dat "de deltavariant 50 procent besmettelijker is dan de vorige variant, die 50 procent besmettelijker was dan het originele COVID-19 virus".


"Hoewel de effectiviteit hoog blijft tegen ernstig ziek worden, zien we in Israël een verminderde bescherming , vooral voor degenen die in december en januari zijn gevaccineerd", zei ze.

"Vroeger dachten we dat volledig gevaccineerde personen beschermd zijn, maar we zien nu dat de vaccineffectiviteit ongeveer 40 procent is, waardoor 50% van de reeds gevaccineerden alsniog besmet wordt" aldus Alroy-Preis.


Hoewel het bewijs van de afgelopen weken aantoont dat er in feite sprake is van een afnemende immuniteit, zei ze "dat de vraag of de infecties verband houden met de timing van het vaccin en of het vaccin robuuste bescherming biedt "de vraag van een miljoen dollar" is.


Ze legde uit dat het besluit van Israël om een ​​herhalingsinjectie beschikbaar te stellen gebaseerd is op bewijs van het verschil tussen infectiepercentages bij degenen die vroeg werden gevaccineerd en degenen die later werden gevaccineerd, maar ook het bewijs van toegenomen ziekenhuisopnames van ernstige en kritieke gevallen onder de 60 jaar en ouder bevolking die volledig is ingeënt.


"Samen met het feit dat we in de loop van de tijd een gebrek aan respons op het vaccin zien, heeft het ons ertoe gebracht aan te bevelen en toe te staan ​​dat mensen voor de derde keer worden gevaccineerd. Het is niet alleen dat we meer ziekten zien, maar dat ze komen in ernstige en kritieke omstandigheden", zei ze.

"We weten dat gevaccineerde personen anderen kunnen infecteren en we weten dat ze besmet kunnen zijn; ze zijn dagelijks 50 procent van de bevestigde gevallen. De vraag is of ze anderen kunnen infecteren," legde ze uit.


"We zagen dat 80 procent van de gevaccineerde personen die bevestigde gevallen zijn geworden zelf nul contact hadden met bevestigde gevallen, terwijl 10 procent één contact had met bevestigde gevallen", zei ze, eraan toevoegend dat "hun vermogen om anderen te infecteren 50 procent lager is dan die van degenen die niet zijn ingeënt."

89 weergaven0 opmerkingen
bottom of page