top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Dit gebeurde er toen de IDF-stafchef zijn Soeka openstelde voor kinderen van IDF-soldaten


Foto IDF woordvoerder


Dit artikel verscheen eerder in de Hebreeuwse website van de IDF en is geschreven door Shira Hellman.


Tijdens de Soekot vakantie zullen velen van ons gastheer zijn of gehost worden in de soeka, maar Noa, Sami, Lehi, Maya, Uri Menachem en Avial, kinderen van mannen en vrouwen werkzaam in de IDF, hadden de speciale kans om gehost te worden in de soeka van niemand anders. dan de stafchef, luitenant-kolonel Herzi Halevi. Dus wat doe je als je mama en papa mist terwijl ze in het leger zitten? En welk speciaal souvenir vroeg de stafchef om mee te nemen naar zijn soeka? Bekijk de charmante ontmoeting van soldaat nummer 1 met de leukste "kantoormedewerkers".


Foto IDF woordvoerder


In het hart van de Kriya bevindt zich tegenwoordig een soeka, waarvan je op het eerste gezicht waarschijnlijk het unieke karakter ervan niet zult opmerken. Maar als je naar binnen gaat en naar de versieringen aan de muren kijkt, zie je niet alleen kettingen en dingen die de IDF symboliseren, maar ook de schilderijen van Noa, Sami, Lehi, Maya, Aviel en Uri - kinderen van mannen en vrouwen die werken in de IDF, die op een speciale dag werden ontvangen in de soeka van niemand minder dan de stafchef, luitenant-kolonel Herzi Halevi.


Foto IDF woordvoerder


Elk van de zes bracht een persoonlijk sieraad mee, een symbool van een belangrijk deel van zijn leven, en deelde samen met de stafchef zijn verhaal. De eerste die presenteerde was Maya, de dochter van luitenant-kolonel Anton Glickman, een TNA-officier. in de Basan-divisie, die ervoor koos een schilderij mee te nemen waarop zij en de stafchef de handen ineen sloegen Rabbi Herzi Halevi was erg ontroerd door het gebaar en vroeg zelfs om het mee te nemen naar zijn persoonlijke soeka thuis.


Maya en haar schilderij. Foto IDF woordvoerder


Op de foto zie je Uri Menachem, de zoon van de voormalige generaal-majoor van Menashe, kolonel Eric Moyal, zie je hem en zijn vader op de basis waar ze woonden. 'Je kunt zien dat je gelukkig bent,' zei de stafchef tegen hem, en Uri Menachem voegde er glimlachend aan toe: 'Ik wil net als mijn vader een generaal worden.'


Op de foto van Uri Menachem, de zoon van de voormalige generaal-majoor van Menashe, kolonel Eric Moyal, zie je hem en zijn vader op de basis waar ze woonden. 'Je kunt zien dat je gelukkig bent,' zei de stafchef tegen hem, en Uri Menachem voegde er glimlachend aan toe: 'Ik wil net als vader een generaal worden.'


Uri Menachem en zijn vader. Foto IDF woordvoerder


Lehi had ook een foto meegenomen met haar ouders, majoor Racheli Makonen, plaatsvervangend squadrondirecteur, technische afdeling en majoor Adi Makonen, commandant van de fysieke veiligheidsafdeling in Ramat David. Op de foto zijn ze te zien in de basis waar het gezin woonde.


“Weet je wat bijzonder is?”, vroeg de stafchef haar, “dat je beide ouders in het leger zitten, dat is een waardering waard.” Noa, dochter van majoor Assaf Bruchim, die samen met haar vader een foto presenteerde uit een ceremonie op school, legde haar keuze uit: "Ik zie hem bijna de hele week niet, maar hij gaat altijd mee naar de ceremonies."


Foto IDF woordvoerder


Sami, de zoon van majoor Eran Fars, de plaatsvervanger van het Noordelijk Commando, deelde een foto van een moment van succes: de dag dat hij de eerste prijs won in de wedstrijd voor het bouwen van raketmotoren op zijn school.


Sammy en zijn vader. Foto IDF woordvoerder


Abiel, de zoon van generaal-majoor Hadas Cohen, een politieagent in de Ashdod-arena, vertelde samen met zijn moeder over de foto van zijn eerste dag in de eerste klas. ‘Het moet een gelukkige dag zijn geweest’, zei de stafchef tegen hem, die vervolgens vertelde dat het begin van school ook een belangrijk onderdeel van zijn leven is: ‘Het is een bijzondere dag, elke keer aan het begin van het schooljaar we hebben een foto gemaakt van alle kinderen samen en die verschijnt op mijn scherm."


Abiël en zijn moeder. Foto IDF woordvoerder


De stafchef bekende dat hij en zijn kinderen deze methoden ook gebruiken. "Foto's zorgen ervoor dat ouders zich verbonden voelen als ze niet thuis zijn", zegt hij. "Toen mijn kinderen klein waren, dachten ze graag aan de goede herinneringen en dat maakte ze blij omdat ze wisten dat er nog meer zouden volgen."


Hoewel de kinderen nog steeds niet weten wat ze in het leger gaan doen, weten ze wel dat ze het land willen verdedigen, en volgens de stafchef is dat alles wat nodig is. Ik moet nog beslissen", glimlachte korporaal Halevi, "maar het huis willen verdedigen is geweldig."

IDF-stafchef met de kinderen en hun ouders. Foto IDF woordvoerder


Vlak voordat ze afscheid namen, wensten de stafchef zijn bezoekers een prettige Soekot vakantie namens de IDF en de staat Israël, waarbij de stafchef zich ook bij hen voegde met zijn eigen boodschap: “De soeka is een tijdelijk thuis en de staat Israël is ons permanent huis, en jullie ouders beschermen het."

112 weergaven0 opmerkingen
bottom of page