top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Dit gebeurde toen het Home Front Command in de 'Big Apple' aankwam


Foto IDF woordvoerder


Dit verhaal verscheen eerder in de Hebreeuwse IDF website en is geschreven door Hila Gad.


Van Cyprus, via Brazilië tot Nepal - het Home Front Command kent bijna elk punt op de wereld. Die unieke ervaring vertaalt hij naar cursussen die andere landen volgens de Blue and White-methode trainen en voor het eerst landen ze ook in New York. We hoorden van de delegatie over de nieuwe koers en de warme reacties in het buitenland

Het gebeurt niet elke dag dat drie Israëlische reservisten samen met Amerikaanse troepen het bevel voeren over het thuisfront in een van de grootste steden ter wereld.


Vorige week vertrok voor het eerst een Israëlische delegatie van het Home Front Command om in New York een driedaagse cursus te geven aan de leden van de Amerikaanse National Guard, waaraan 16 vertegenwoordigers van de Guard en 8 lokale brandweerlieden deelnamen.


Foto IDF woordvoerder


"Bij bijna elk evenement buiten Israël sturen we ze, ze zijn hooggekwalificeerd en gecertificeerd volgens internationale normen", begint luitenant-kolonel Inbar Solomon, hoofd van de HMS (gevaarlijke stoffen).


De eenheid heeft een zeker voordeel ten opzichte van instanties in andere landen, en is de ervaring die het in de loop der jaren heeft opgedaan, toen het tientallen landen hielp bij het redden van mensenlevens na natuurrampen en terroristische aanslagen.


"We hebben een zeer duidelijke en ordelijke methode voor redding en redding", legt luitenant-kolonel Solomon uit, "en dit zijn dingen die andere landen van ons willen leren."


Foto IDF woordvoerder


De Amerikaanse National Guard, zoals ze aangeeft, opereert anders dan wij en volgt alleen een basisopleiding. De nieuwe en diepgaande cursus is speciaal voor hen gebouwd en leert ze volgens Israëlische methoden: "We hebben ons vooral gericht op de technische aspecten van redding: hoe bouw je een muur op zonder een andere omver te werpen? Hoe breng je de plaats van vernietiging in kaart om precies te weten waar de gewonden zijn?"


Het Thuisfrontcommando gebruikt een effectieve methode om gebouwen te lokaliseren bij instorting: geavanceerde systemen die werken op basis van bevolkingsintelligentie. De militairen vragen het aan de reddingswerkers uit het rampgebied of mensen uit de directe omgeving, en voeren de gegevens in een slim systeem in dat de vernietigingsplek in kaart brengt.


De technologie kan vertellen op welke punten onder de ruïnes zich mogelijk mensen bevinden, waardoor de zoektocht gerichter wordt. Op het moment van de waarheid, wanneer elke minuut telt en er geen tijd te verliezen is, is de methode noodzakelijk.


De eerste dag van de cursus bestond uit theoretische lessen en de volgende dagen waren gericht op praktische oefeningen op een trainingslocatie in Orsicani, een klein dorpje in New York. Tijdens de fysieke fase redden de troepen gesimuleerde slachtoffers uit de ruïnes van gebouwen, terwijl ze de veiligheid handhaafden en de technische hulpmiddelen gebruikten die ze hadden geleerd.


Foto IDF woordvoerder


De officier speciale operaties en de commandant van de nationale garde van het land raakten onder de indruk van het project, bleven onder de indruk en spraken er zelfs over om de cursus regelmatig op te nemen. "Ze waardeerden de samenwerking en het feit dat we speciaal kwamen om hen te verrijken", pocht luitenant-kolonel Solomon, "Het is helemaal niet triviaal dat de kleine staat Israël de grote Verenigde Staten onderwijst. We hopen dat de relatie zal verdiepen en blijven bijdragen aan beide kanten."117 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page