top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Dit gebeurt er met de gijzelaars vanaf het moment dat ze worden vrijgelaten


Screenshot YouTube


Nu de overeenkomst voor vrijlating van een aantal van de gijzelaars doorgaat en tientallen van de door Hamas vastgehouden gevangenen worden vrijgelaten, heeft de operatiekamer van de politie en het leger, die verantwoordelijk is voor de gijzelaars en vermiste mensen, een operatievolgorde opgesteld, meldt The Jerusalem Post.


Het is de IDF die de gijzelaars zal opvangen en naar Israël brengen, waar hen onmiddellijk medische behandeling zal worden verleend.


De gijzelaars zullen een eerste beoordeling van hun toestand krijgen door de medische autoriteiten en zullen vervolgens worden overgebracht naar de volgende ziekenhuizen: Sheba Medical Center, Sourasky Medical Center, Schneider Children's Medical Center, Rabin Medical Center-Beilinson Hospital en Soroka Medical Center.


Na de eerste zorg zal er 24 uur per dag medische behandeling voor gijzelaars in aanvullende complexen worden geboden, goedgekeurd en gecontroleerd door het ministerie van Volksgezondheid.


Zodra de medische behandeling en hulp zijn verleend, wordt verwacht dat de gijzelaars later zullen worden ondervraagd door getrainde onderzoekers van Shin Bet (Israel Security Agency) .


De laatste fase van de geplande operaties is de overdracht van de voormalige gijzelaars aan de zorg van het ministerie van Welzijn en Sociale Zaken, onder toezicht van de directeur gijzelaars, vermisten en terugkeerders.


Hier worden zij begeleid in het proces van hun rehabilitatie. Maatschappelijk werkers zullen de gijzelaars onmiddellijk na hun vrijlating uit het ziekenhuis vergezellen, en aan elke persoon en familie zal een permanente maatschappelijk werker worden toegevoegd die in al hun behoeften zal voorzien.973 weergaven3 opmerkingen

3 Comments


Yolanda de Groot
Yolanda de Groot
Nov 22, 2023

Kijk, dat is nog eens goede zorg! Helaas zullen er toch levenslange trauma's blijven...

Like

wbrangers
Nov 22, 2023

Wat zullen die mensen met een verschrikkelijk trauma verder moeten leven...😥. Hopelijk komen de overige gijzelaars ook zo snel mogelijk vrij.

Like

Ton van Hagen
Nov 22, 2023

Hoop dat het snel voorbij is, en weer snel mogelijk naar de families

Like
bottom of page