top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Dit "handjevol" krijgers beschermen de noordgrens


Screenshot YouTube


Dit verhaal verscheen eerder in de Hebreeuwse website van de IDF en is geschreven door Alma Savarov en Inbar Dekal Cohen foto's Lehi Ben Shimon en Noam Krampf.


Naast het hek dat Israël en Syrië scheidt, werken dagelijks vier mannelijke en vrouwelijke strijders en één commandant. Zij zijn de enige kracht in de sector die gekwalificeerd is om het hek te repareren en bruikbaar te houden, om de technologische middelen te behouden zodat geen enkele verdachte het grondgebied van het land betreedt. We hoorden van hen over de verantwoordelijkheid die op hun schouders werd gelegd, de routine en de noodsituatie, en hoe een storing precies te identificeren.

6 uur 's morgens, de grensdriehoek. Een commandant en vier mannelijke en vrouwelijke strijders rukken op naar de grens tussen Israël, Syrië en Jordanië. Hun doel is één - om een ​​enkele strijdmacht te zijn in het gebied van de 474e Brigade, een strijdmacht die de efficiëntie van de indicatieve omheining repareert en handhaaft - een omheining met geavanceerde technologische middelen, een die elke dreiging die hem nadert kan detecteren en vormen een belangrijke verdedigingslinie. Daarom heeft het goed en constant onderhoud nodig.


Destrijders zijn soldaten van de "Kumetz" -eenheid, die zijn naam verdiende vanwege het beperkte aantal mensen dat erin diende - in totaal zeven. De speciale eenheid staat onder het Tana Corps en zijn jagers worden naar de grens geroepen om eventuele storingen te repareren en werken ongeveer 8 uur per dag - in alle weersomstandigheden.


"Het hek is gemaakt van draad en er zijn detectoren langs verspreid", zegt de commandant van de eenheid, generaal-majoor Lidor Retzon. het beschadigen van de poorten van het hek, aan een verdachte die probeerde de rapportagelijn te overschrijden en de indicatiedetector raakte. Simpel gezegd, het is onze verantwoordelijkheid om de integriteit van het hek in de Syrische sector te waarborgen - van Hermon tot het Hamat Gedar-gebied.Met behulp van speciaal gereedschap lokaliseren de soldaten van de eenheid de exacte locatie van de fout langs het hek en bepalen ze de meest geschikte reparatiemethode. "We hebben twee apparaten", legt de commandant uit, "met het eerste controleren we het spanningsniveau op het hek. Aan de hand van het voltage weten we naar welke kant van het hek we moeten gaan. Als we een storingspunt hebben bereikt, zal het tweede apparaat gebruiken, dat ons een indicatie geeft van de foutdetector."


Een van de grootste uitdagingen waarmee de eenheid wordt geconfronteerd, zijn pogingen om via het hek op Israëlisch grondgebied in te breken. Een dergelijk incident deed zich onlangs voor toen een vrouwelijke verdachte het indicatieve hek in de noordelijke sector van Syrië overstak en tussen dat hek en het grenshek rondliep. Na haar arrestatie sprong het "Cometz" -team onmiddellijk ter plaatse.


"We kregen een melding van een verdachte oversteek van de Syrische grens naar Israëlisch grondgebied, en als gevolg daarvan scheurde de draad tussen de hekken", herinnert majoor Ratzon zich, "het hele team arriveerde op de punt en we begonnen de gaten te repareren en herstel de lijn naar bruikbaarheid. Voor ons staan ​​de huizen van burgers - toen we ernaar keken, begrepen we het belang ervan.""Het is een positie met veel betekenis", voegt sergeant Sapir Farkash, een soldaat in de eenheid, zich bij hem. als het hek werkt, slaap ik 's nachts vast."


"Onze diversiteit in de eenheid is verbazingwekkend - elk van de soldaten heeft een andere achtergrond. We hebben Druzische soldaten, een eenzame soldaat en vrouwelijke strijders - wat een grote eer is", zegt majoor Ratzon met een glimlach, "we zijn een zeer kleine eenheid, maar de mensen zijn speciaal en alles waard."


132 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page