top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

"Dit is de IDF, dit is de IDF": soldaten van de Oketz K-9-eenheid redden burgers onder vuur


Screenshot video


IDF: "Dit is de IDF, dit is de IDF": soldaten van de Oketz K-9-eenheid redden burgers terwijl ze onder vuur lagen in gemeenschappen rond de Gazastrook


Commandant van de Oketz K-9-eenheid tegen zijn soldaten: “De volgende stap is het betreden van de Gazastrook. De missie is het neutraliseren van alle terroristen waarmee we in het veld worden geconfronteerd; we zijn er klaar voor, we zijn sterk, we zijn verenigd en we gaan winnen."


Commandanten en soldaten van de Oketz K-9-eenheid handelden moedig en vastberaden toen de oorlog begon. Na zich bij andere IDF-strijdkrachten in het veld te hebben aangesloten, en in het licht van de operationele behoefte, werd het besluit genomen om drie onafhankelijke gevechtscompagnieën op te richten die een extra rol zullen spelen in de actieve strijd in gemeenschappen rond de Gazastrook.


Soldaten van de Oketz K-9-eenheid en hun hoektanden vochten samen met soldaten van de Sayeret Matkal- en Shaldag-eenheden tegen terroristen in gemeenschappen rond de Gazastrook. Onder vijandelijk vuur in kibboets Be'eri hebben de soldaten gijzelaars gered, levens gered en terroristen geëlimineerd die zich in huizen en op de wegen van de kibboets hadden gebarricadeerd.


In een ander gevecht bij kibboets Kfar Aza werd een Oketz-hond genaamd "Naro" uitgezonden om terroristen en wapens te lokaliseren. Naro onthulde de locatie van een hinderlaag die op de Oketz-soldaten wachtte en viel hen aan. De soldaten van de eenheid neutraliseerden de terroristencel. Naro werd gedood tijdens het incident. Na urenlang vechten hebben soldaten van Oketz en Flotilla 13 zijn stoffelijk overschot gered en Naro teruggebracht naar de basis van de eenheid om te worden begraven.


Tijdens de veldslagen hebben Oketz-soldaten meer dan 200 burgers gered en meer dan tien Hamas-terroristen geneutraliseerd.


Ook werd tijdens het incident een senior Hamas-terrorist van de Underground Array aangehouden door een aanvalshond genaamd "Charlie", die de locatie van de terrorist onthulde en contact opnam.


Hieronder de bodycam beelden van de soldaten en hondeneenheden tijdens de redding van een gezin in kibboets 'Be'eri':


872 weergaven1 opmerking

1 Comment


Peter Moerdijk
Peter Moerdijk
Oct 14, 2023

Be strong and courageous! Neither fear, nor be dismayed of them, for the Lord, your God He is the One Who goes with you. He will neither fail you, nor forsake you."

Like
bottom of page