top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Dit is de nieuwe uit reservisten bestaande marine eenheid

Foto IDF woordvoerder


Dit artikel verscheen eerder in de Hebreeuwse pagina van de IDF en is geschreven door Noam Assulin.


Om tegemoet te komen aan de operationele behoefte die tijdens de oorlog groter werd, werd een nieuwe eenheid bestaande uit een volledige reservestaf opgericht in de 916e vloot.


“Toen de oorlog begon, verdrievoudigde het aantal missies dat het schip moest uitvoeren”, onthult luitenant-kolonel Matan Hazan, commandant van Squadron 916. “Het aantal gebeurtenissen dat tegelijkertijd plaatsvindt is enorm en omvat ook het beheren van de verdediging missies, de diverse aanvalsmissies, het verlenen van assistentie en escorte aan de manoeuvrerende grondtroepen en het voorbereiden van operationele activiteiten. Geïnitieerd met medewerking van speciale eenheden en de diverse veiligheidsdiensten.’ Sinds 7 oktober vaart de 916 Emanha met de De Gazastrook rust geen moment en de mensen werken de klok rond op het strand en op zee.

Foto Arm of the Sea-website / IDF woordvoerder


“Vóór 7 oktober was de voornaamste bezigheid van het schip de bescherming van de maritieme grens, samen met het voorkomen van smokkel over zee naar de Strip. Binnen deze drukke ruimte voeren honderden boten over de gehele lengte van de Strip waarvan de voornaamste draaide vooral om het voorkomen dat de Palestijnse boten Israëlisch grondgebied bereikten. Maar de echte uitdaging was het identificeren en tegengaan van smokkelincidenten of vijandige sabotageactiviteiten die werden uitgevoerd door dezelfde boten die onder leiding van Hamas werden bestuurd. onder het mom van civiele visserij”, zegt luitenant-kolonel Hazan.


Vanaf het begin van de oorlog kwamen er extra operationele taken bij, waaronder het assisteren bij landmanoeuvres vanaf zee . “De bijdrage die aan de manoeuvreerkrachten wordt gegeven door middel van observatie en vuur is van cruciaal belang voor de veiligheid van onze strijdkrachten.

Foto Arm of the Sea-website / IDF woordvoerder


De kwaliteit van de samenwerking en de bijdrage van deze operaties verraste ook de landstrijdkrachten zelf, die niet wisten dat de zeearm wist hoe ze dit soort hulp moesten bieden”, zegt luitenant-kolonel Hazan en vervolgt: “Vanaf het begin werden tijdens de gevechten tientallen terroristen gedood als gevolg van direct vuur van marineschepen, of door de detectie van terroristen die op de strijdkrachten afkwamen en deze in gevaar brachten. De enige factor die tientallen incidenten opmerkte was het schip dat de strijdkrachten in het veld vooraf waarschuwde, en de richting van de lucht- of grondmiddelen om de dreiging te elimineren." Deze activiteiten worden parallel uitgevoerd met onze marinemissies, waaronder de verdediging, het vernietigen van vijandelijke infrastructuur met aanvallen vanaf zee en het uitvoeren van operationele activiteiten met speciale eenheden.Al ongeveer acht maanden wordt de staat Israël geconfronteerd met een oorlog die nog nooit eerder is gezien. De werkdruk, de hoeveelheid taken die aan de lijst werden toegevoegd en het intensieve werk leidden tot de oprichting van een nieuwe reserve-eenheid onder squadron 916.


“Reservisten zijn altijd onderdeel geweest van de activiteiten van squadron 916, maar op een manier die niet georganiseerd is. en systematisch genoeg, een zaak die een verlies aan kennis en ervaren personeel veroorzaakte. De eenheid werd opgericht als onderdeel van de lessen van gevechtsdoelstellingen.

Foto Arm of the Sea-website / IDF woordvoerder


Het is de oprichting van een organisatiestructuur die de benoeming omvat van officieren zoals patrouillecommandanten, militaire ontwikkelingsofficieren, kennisbehoudende functionarissen en dergelijke, samen met het beheren en controleren van de competentie van zijn mensen op een systematische en geautomatiseerde manier op een manier die hun competentie en paraatheid voor routine-, nood- en oorlogszeilmissies dramatisch zal vergroten”, vertelt luitenant-kolonel Hazan en vult aan: "De kennis en ervaring die de reservisten door de jaren heen hebben opgedaan, is een schat. Als je die niet bewaart, verlies je voor het team waardevolle kennis die in de loop der jaren niet meer hersteld kan worden."
190 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page