top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Dit is hoe de doelwitfabriek van de IDF sinds het begin van de oorlog opereert


Screenshot


Het zijn al 27 dagen van strijd geweest dat de doelwitfabriek van de IDF 24 uur per dag in bedrijf is geweest. Vanaf het land, vanuit de lucht en vanaf de zee vallen de troepen terroristische doelen van Hamas aan in non-stop samenwerking. Tot nu toe zijn er meer dan 12.000 doelen in de Gazastrook, daarnaast waren tijdens de gevechten duizenden andere terroristische doelen het doelwit.Het Directoraat Doelstellingen, waarin reguliere en reservistische soldaten met decoderings-, cyber- en onderzoekscapaciteiten een verscheidenheid aan technologische rollen vervullen, opereert sinds 2019 met als doel de productie van doelen op grote schaal te maken en de capaciteiten van Hamas op het gebied van de Gazastrook.In het kader van de oorlog werkt het directoraat, door samenwerking met de inlichtingendiensten van de Air Arm's Intelligence Wing, de Sea Arm's Intelligence Division en het Intelligence Center van het Southern Command, dag en nacht om de kringen snel te sluiten.


Voor het eerst worden de grondtroepen die op het grondgebied van de Gazastrook opereren, gevoed met inlichtingeninformatie en doelen die zijn gebouwd in overeenstemming met het bijgewerkte operationele plan. In realtime werden deze doelen overgebracht naar het vuurcentrum van het Zuidelijk Commando, en met de medewerking van de lucht- en de zeearm werden in een oogwenk honderden aanvallen uitgevoerd. Dit werd uitgevoerd naast het project 'Pillar of Fire'.


“Dit is een plan om de inlichtingen volledig toegankelijk te maken voor brigade- en divisieniveau, en om vuurcirkels onmiddellijk te sluiten met behulp van kunstmatige intelligentiesystemen”, aldus een hoge IDF-functionaris.


Een dergelijk systeem behoort tot het 'evangelie' dat in oorlogen wordt gebruikt. Dit is een systeem dat het gebruik van automatische hulpmiddelen mogelijk maakt om in snel tempo doelen te produceren, en dat werkt door nauwkeurig en kwalitatief hoogstaand inlichtingenmateriaal te verbeteren, afhankelijk van de vereisten. Met behulp van kunstmatige intelligentie, en door de snelle en automatische extractie van bijgewerkte intelligentie, komt het tot een aanbeveling voor de onderzoeker, met als doel dat er een volledige match zal zijn tussen de aanbeveling van de machine en de identificatie die door een persoon wordt uitgevoerd.


“De operationele behoefte wordt in alle gevechtsarena’s gedefinieerd door het relevante commando, en wordt vertaald in een grootschalige criminaliseringsinspanning onder hetzelfde gevoelige complex op de basis in het zuiden van het land,” legde de hoge functionaris uit, “in oorlogssituaties. , de vijand gedraagt ​​zich anders en creëert nieuwe kansen"


“De standaard van de doelen die in het Target Center worden geproduceerd, is het hoogst. We doen geen concessies aan de kwaliteit van het product en de inlichtingen, en produceren doelen voor nauwkeurige aanvallen op infrastructuren die verband houden met Hamas, terwijl we grote schade toebrengen aan de vijand en minimale schade aanrichten. schade aan degenen die er niet bij betrokken zijn”, benadrukte de senior, “wij werken zonder compromissen bij het definiëren van wie en wat de vijand is. De agenten van de terroristische organisatie Hamas zijn niet immuun – waar ze zich ook verstoppen, we zullen ze vinden.”
293 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page