top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Dit is hoe de IDF zich voorbereidt op de winter in Gaza


Foto IDF woordvoerder


Dit artikel verscheen eerder vandaag in de Hebreeuwse pagina van de IDF en is geschreven door Shira Hellman.


De logistieke inspanning tijdens deze manoeuvre houdt niet op en vertelt de logistieke officier van de Tsakh Nahal over zijn activiteit tijdens de manoeuvre, de voorbereiding op de winter en wat hij het meest opwindend vind bij de strijd in Gaza.


Of je er nu van houdt of er een hekel aan hebt: iedereen heeft wel een mening over regen. Maar voor de Kalchaim en de administratieve hulpbedrijven schrikt het begin van het winterseizoen hen niet af, en ze werken dag en nacht zodat elke strijder de meest geschikte oplossing heeft tijdens het regenseizoen, met andere woorden: dat het enige dat zal de jagers nat maken de draagbare douches zijn.


Ze tanken bij op de meest gevoelige plekken in de Gazastrook, voorzien het leger en de soldaten van munitie, voorzien hen van voedsel, water en lekkernijen – ook op het grondgebied van de Gazastrook, en vervangen uitrusting, en dat allemaal met de grootste precisie en aandacht zodat het de soldaten aan niets ontbreekt.


Foto IDF woordvoerder


Majoor Shaf, commandant van Nahal, fungeert in de oorlog als commandant van het logistieke en personeelscentrum van het militaire commando van de brigade. Elke dag verzamelt hij de hiaten van elk bataljon - van het kleinste tot het grootste. Later zal hij de divisie de benodigdheden verstrekken, en deze zullen worden gedistribueerd in kitbags die in de logistieke konvooien zullen arriveren. "Dit gebeurt heel vaak, dagen en nachten zonder slaap, zodat er niets ontbreekt in het veld", verduidelijkt hij.


De logistieke konvooien zijn ook afhankelijk van majoor Shaaf: “We bevestigen hoe het konvooi is gestructureerd – welke wagens vertrekken en binnenkomen, wie zich in elk wagen bevindt, wie de leiding heeft en beveiligt, en welke verdediging (fortificatie of militaire post tijdens gevechtsmissies) ) of de locatie ze zullen betreden. Zo kom je in een mum van tijd in een logistieke operatie terecht”, beschrijft majoor Shaaf.


Foto IDF woordvoerder


Terwijl ze zich voorbereiden en uitrusting voor de manoeuvre leveren, zweeft de winterwolk boven hun hoofd en leren ze hoe ze het juiste antwoord kunnen geven met thermische uitrusting en capes die aan het bataljon werden verstrekt voordat de koude nachten aanbreken. Bovendien getuigt Nahal van een nieuwe manier om het verblijf van de soldaten in het veld te verbeteren: gas voor warme dranken.


Ook PLASAM (bedrijf voor administratieve bijstand) heeft de modderuitdaging met beide handen aangenomen. "Het heeft ons in het veld nog niet gegrepen", zegt hij, "maar we hebben ons erop voorbereid door de scharnieren voor te bereiden die bestand zijn tegen barre weersomstandigheden. we bedekten ze om de beweging van een rupsband of wielen mogelijk te maken."


Foto IDF woordvoerder


Ondanks de efficiënte voorbereiding zegt majoor Shaaf dat hij toch onder de indruk was van de omvang van het succes van de PLA: 'S Nachts naar binnen gaan in een donkere logistieke operatie met vrachtwagens en bulldozers is niet eenvoudig, en het lukt ze elke keer weer.


Foto IDF woordvoerder


Majoor Shaaf kreeg de kans om zijn soldaten te bedanken voor de communicatie en maakte daar snel gebruik van: "Het is belangrijk om te onthouden dat er mensen achter de apparatuur zitten, die elke dag luisteren naar de behoeften in het veld."


Aan het einde van het gesprek vertelt majoor Shaf over de kleine, ontroerende dingen die hij te vertellen krijgt: ‘Alles wat Gaza een voorproefje van thuis geeft,’ deelt hij met een glimlach, ‘of het nu gaat om brieven van mijn moeder of een schnitzel, dat is wat mij verbinding en betekenis geeft.
295 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page