top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Dit is hoe de toekomst eruit zal zien bij de Inlichtingendivisie van de IDF


Foto IDF woordvoerder


Dit artikel verscheen eerder in de Hebreeuwse website van de IDF en is geschreven door

Aya Chaimovich.


Om zich voor te bereiden op het jaar van verhuizing naar Kiryat Hamodiin in de Negev, moet de transitdirecteur nu bedenken wat de normen over vijf of tien jaar zullen zijn. Daarom werken ze tegenwoordig aan de innovaties, diensten en mechanismen die de nieuwe Kriya zullen transformeren in iets dat je nog nooit eerder hebt gezien.


De tijd is 12.30 uur in de middag. De locatie - een technologisch, innovatief en geheim inlichtingenlaboratorium. Korporaal A. in dienst werkt aan een eerste cyberaanval in zijn soort, een die een ander deel zal zijn van de puzzel die de veiligheid van de staat handhaaft.


Hij voltooit de operatie en daarmee de dienst, verlaat het laboratorium, maar... hij heeft honger. Soldaten eten immers om twaalf uur. A. loopt een paar meter de basis binnen, komt aan op een gevarieerde voedselmarkt en kiest zelf uit de veelheid aan opties (hij koos een pizzeria, voor het geval je het je afvroeg).


Heb je je de Kriya- en 'Sharona-markt' voorgesteld? Probeer het nog eens. Dit gaat niet over het drukke Tel Aviv, of een flitsend winkelcentrum. Deze keer is het de nieuwe Kiryat Hamodiin in de Negev.


Misschien klinkt het een beetje vreemd, een soort futuristische ervaring die ons onbekend is in de huidige bases – maar als je een basis bouwt die in 2026 bewoond zal worden, is de toekomst precies waar je aan moet denken.


Deze lounge en deze pizza vormen slechts een klein deel van de diensten, producten en ervaringen die aan de bedienden in het nieuwe Kiryat HaModi'in in de Negev zullen worden gegeven. En als dat u als een traktatie in de oren klinkt, heeft u het 'operaties'-team waarschijnlijk nog niet ontmoet.


Foto IDF woordvoerder


Amir Peleg, operationeel adviseur bij het transitiedirectoraat van Aman Negev, legt de grondgedachte achter deze verrassende en belangrijke stap uit: “Ons doel is tweeledig. Ten eerste: het optimaliseren en maximaliseren van de inlichtingentijd van de soldaat om de operationele effectiviteit te verbeteren”, of in eenvoudige woorden: het bieden van een operationeel kader dat voorkomt dat tijd wordt verspild die voor operationele activiteiten zou kunnen worden gebruikt, “en ten tweede, het creëren van een positieve dienstverlening. ervaring, die zal helpen bij het behoud van mankracht".


Om deze doelen te bereiken, zoals u waarschijnlijk al heeft begrepen, moet het operationele team innovatieve en baanbrekende mechanismen en diensten produceren. Zo zullen de bedienden in de nieuwe Kiryat HaModi'in een uitzonderlijke envelop ontvangen. Jammer dat ik niet in 8200 zit.


Het eten wordt bijvoorbeeld een echte belevenis. Dankzij een voedselfabriek die buiten de muren van de basis zal worden gebouwd, zullen de bedienden beschikken over voedsellounges, zuivel- en vleesmarkten ('Sharona Market' 2.0, had ik dat al gezegd?), ijssalons, een pizzeria, karren, cafés en restaurants.


Zelfs op het gebied van wonen legt het operatieteam de lat hoger. De bedienden zullen de nacht kunnen doorbrengen in nieuwe, ruime en goed ontworpen woningen en zullen alle diensten krijgen om hun levenskwaliteit daar te verbeteren. Dit alles naast een kapper, een supermarkt en winkels voor gebruik door het personeel, en zelfs diverse fitnessfaciliteiten zoals een zwembad, een atletiekbaan, geavanceerde sportvelden, fietspaden met fietsen om te lenen, en zelfs een ninjacomplex voor degenen die wie houdt ervan (ik oordeel niet).


Foto IDF woordvoerder


'Maar goed', zul je je afvragen, 'met zoveel ontwikkelingen, technologieën en complexe mechanismen zullen er toch zeker storingen optreden'? Als er iets in het systeem of een andere dienst of mechanisme zit, kunnen de soldaten dit melden door een streepjescode te scannen of een oproep in de applicatie te openen, en de klacht wordt doorgestuurd naar het servicecentrum van de basis.


“Het is een uitdaging om mensen aan te trekken voor een belangrijke dienst in het zuiden, en nog meer: ​​het is moeilijk om ze te behouden”, legt Eyal Holtzman uit, een operationeel adviseur bij het Directoraat Transitie, en benadrukt dat de AMN-functionarissen kijken naar de diverse hightech instellingen op het gebied van burgerschap.


“Daarom moeten we een aantrekkelijk klimaat en betere servicevoorwaarden voor onze bedienden creëren”, vervolgt Sefi Reuvani, zijn partner in de sector, “en vooral nadenken over de toekomst – wat zal er in 2028 verborgen blijven, en wat zal er verborgen blijven in het jaar 2028. de normen waaraan we ons zullen moeten aanpassen."


Foto IDF woordvoerder


‘Uiteindelijk – al deze zaken vormen slechts een ondersteunende infrastructuur voor het verbeteren van de operationele effectiviteit’, concludeert Holtzman, ‘worden ze niet zomaar gedaan, en dankzij het gemak en de effectiviteit die ze hebben gecreëerd – zullen de inlichtingenofficieren in staat zijn geld uit te geven aan meer tijd om hun taken uit te voeren en de staat te beschermen."

88 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page