top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Dit zei premier Naftali Bennett bij aanvang besprekingen met Griekse premier en president van Cyprus


Foto Amos Ben-Gershom (GPO)


Hieronder volgen de opmerkingen van premier Naftali Bennett tijdens de gebruikelijke persconferentie voor aanvang van de besprekingen met de Cypriotische president Nicos Anastasiades en de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis, vandaag, dinsdag.


"President van Cyprus - mijn vriend Nicos, Premier van Griekenland – mijn vriend Kyriakos,

Welkom in Jeruzalem.


Onze landen behoren tot de oudste culturen ter wereld, met een diepe geschiedenis en een rijk erfgoed, geworteld in het oostelijke Middellandse Zeegebied. Dit dient als een sterke basis voor onze gedeelde waarden - waarden van vrede, welvaart en streven naar vrijheid. We zijn drie levendige democratieën, verbonden door een nauwe geografische nabijheid. We zijn buren.


Vandaag komen we samen met één visie: de toekomst omarmen en de kansen die deze biedt voor onze mensen, onze landen en onze regio. Tegelijkertijd erkennen we ook de dreigingen in onze complexe regio die aanleiding geven tot gezamenlijke zorg: de zorg voor ons klimaat, de zorg voor de gezondheid en het levensonderhoud van onze mensen en de zorg voor onze veiligheid in het licht van terreur.


We duwen dag en nacht de slechte krachten van deze regio terug. We staan ​​geen seconde stil. Dit gebeurt bijna dagelijks. In het aangezicht van destructieve krachten zullen we blijven handelen, we zullen volhardend zijn en we zullen niet moe worden.


Tegelijkertijd versterken we onze relaties met onze vrienden, op alle niveaus. En inderdaad, samen zijn we sterker, en onze ontmoeting van vandaag is daar een getuigenis van. We bevorderen onze 'Oost-Med-energieverbinding' en brengen de samenwerking naar nieuwe hoogten.


We werken samen aan onze strijd tegen COVID. We worden allemaal geconfronteerd met COVID, Omicron en klimaatverandering. En we breiden onze banden uit op het gebied van veiligheid, economie, technologie, toerisme en hulpdiensten.


Als het ene land een bosbrand heeft, waarom kunnen de andere landen dan niet komen helpen? Vorige maand had ik het voorrecht om de commandanten van uw luchtmachten te ontmoeten, zeer indrukwekkende mensen. Ze kwamen naar Israël om de internationale militaire samenwerking te versterken en de regionale stabiliteit te bevorderen. Dat is wat we zoeken: vrede en stabiliteit. Onze landen werken samen in de lucht. Met onze energieprojecten werken onze landen samen op zee. Vandaag denk ik dat we ook kunnen zeggen dat we op het terrein samenwerken.


Deze trilaterale alliantie tussen Israël, Cyprus en Griekenland is goed voor ons volk, goed voor onze landen en goed voor de regio. Het heeft de kracht om goed te doen. Nicos, Kyriakos, jullie zijn niet alleen bondgenoten, fili , jullie zijn echte vrienden, symahi . Ik dank jullie voor jullie onwankelbare vriendschap."

98 weergaven0 opmerkingen

Komentáře


bottom of page