top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Dit zei president Isaac Herzog tijdens de openingsceremonie van de 21e Maccabiah spelen


Foto Kobi Gideon / GPO


Hieronder volgt de toespraak van president Isaac Herzog voor de openingsceremonie van de 21e Maccabiah spelen in het Teddy Stadion in Jeruzalem, op donderdagavond:


"Broeders en zusters, welkom in Israël! Welkom in Jeruzalem, de eeuwige hoofdstad van Israël! Welkom bij de 21e Maccabiah Games!


Dit is een feestdag voor de staat Israël en het hele Joodse volk, een speciaal moment van samenzijn. Een moment dat de gedeelde waarden belichaamt waarin we geloven: zionisme en uitmuntendheid, geloof en hoop, solidariteit en dichter bij elkaar komen.


Dat is de wonderbaarlijke kracht van sport: het individu, de groep en de natie beter, ethischer, sterker en meer samenhangend maken. In lichaam en geest. U bent hier uit tientallen landen gekomen, maar u vertegenwoordigt één enkel speciaal volk: het Joodse volk, het volk van Israël.


De Maccabiah is een wedstrijd met een groot hart. En achter een evenement met een zo groot hart als de Maccabiah staat een beweging met een enorm hart: de World Maccabi Union, wiens leiderschap en activisten ik wil bedanken voor het versterken van het Joodse volk over de hele wereld, en voor het versterken van Israël als het hart van het Joodse volk.


Beste atleten, ons land is uw land. Ons huis is uw huis. Mijn wens voor jou: win heel veel medailles en breek heel veel records! Veel geluk!"48 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page