top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Dit zijn de 10 gijzelaars die dinsdagavond zijn vrijgelaten - alle details


Foto IDF woordvoerder


53 dagen nadat ze waren ontvoerd zijn dinsdagavond de volgende 10 vrouwen vrijgelaten in het kader van de verlenging van de wapenstilstand.


Dietza Heyman, 84 jaar oud


Ditza werd ontvoerd vanuit haar huis in Nir Oz., haar ontvoering werd door Hamas gefilmd. Haar vrienden in de kibboets schreven over haar: "Ditza is een van de oprichters van de kibboets, jarenlang zorgde ze voor Nir Oz-baby's." Ze keerde terug in een rolstoel.


Tamar Metzger, 78 jaar oud

Tami Metzger, 78, werd samen met haar man Yoram, 80, ontvoerd uit haar huis in Nir Oz. "Om 08.50 uur kregen we een bericht van hen, sindsdien hebben we niets meer gehoord", zei haar kleindochter Ofir. Tami werd op de vijfde dag van de uitwisselingen vrijgelaten uit gevangenschap, maar haar man zit - net als tientallen andere leden van Nir Oz - nog steeds in gevangenschap.


Norleen Agujo, 60 jaar oud

Noralin (Natalie) Ajojo, 60, uit Yehud, ging aan de vooravond van Simchat Torah met haar partner Gideon Babani naar het huis van goede vrienden, voor de viering van het 70-jarig jubileum van kibboets Nirim. Ze brachten de nacht door in de kibboets. In de ochtend werd Gideon vermoord door Hamas-terroristen en Noralin werd ontvoerd naar Gaza.


Ada Sagi, 75 jaar oud

Haar appartement werd op brute wijze verwoest nadat de terroristen haar beveiligde kamer in brand hadden gestoken en de verwoesting is in elke hoek zichtbaar, maar Ada Sagi, 75, uit Nir Oz, die tegen de terroristen vocht en niet opgaf, keert dinsdag na 53 dagen terug naar huis. in gevangenschap.


Merav Tal, 53 jaar oud

Een dag nadat de 16-jarige Or Yaakov en zijn broer Yagil, 12, uit gevangenschap werden vrijgelaten als onderdeel van de vierde ronde en terugkeerden naar Israël, keert Merav Tal, 53, de partner van hun vader Yair, vandaag terug. Ze werd samen met Yair ontvoerd uit Nir Oz, maar hij blijft in gevangenschap.


Rimon Kirsht, 36 jaar oud

Een maand nadat zij in de psychologische terreurvideo van Hamas verscheen, keert de 36-jarige Rimon Kirsht Buchshtav, die werd ontvoerd uit kibboets Nirim, terug naar Israël. De video bevatte ook Daniel Aloni, die ook werd vrijgelaten, en Yelena Trupanov, die nog steeds in gevangenschap zit.


Ophelia Roitman, 77 jaar oud

Ophelia Roitman, 77, uit Nir Oz, moeder van drie kinderen en grootmoeder van negen kleinkinderen, stuurde op 7 oktober om 09.37 uur haar laatste bericht, waarin ze om hulp vroeg en zei dat de terroristen in haar huis waren.


Clara Merman, 63, Gabriela Leimberg, 59, en haar 17-jarige dochter Mia


Gabriela Leimberg, 59, uit Jeruzalem, en haar dochter Mia, 17, keerden dinsdag naar huis terug, samen met Clara Marman, 64, Gabriela's zus, die hen op 7 oktober in haar huis in kibboets Nir Yitzhak ophaalde. De grote verrassing was dat Mia haar hond Bella vast hield, die sinds die zaterdag niet meer was gezien. Maar broer Fernando Marman, 60, en Clara's partner, Louis Har, 70, blijven in gevangenschap.


Dit artikel is tot stand gekomen met gebruikmaking van informatie van KAN News, Times of Israel en Ynet.

373 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page