top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Dit zijn de 14 vanavond vrijgelatenen


Foto KAN News


Dit artikel is tot stand gekomen met gebruikmaking van materiaal van publieke omroep KANnews


De derde golf van gijzelaars die zondagavond vrij zijn gelaten na 51 dagen in gijzeling: 14 vrouwen en kinderen zijn vrij uit Hamas-gevangenschap. Als onderdeel van de door de regering goedgekeurde deal zullen in totaal over 4 dagen 50 gijzelaars worden vrijgelaten, in ruil voor de vrijlating van ongeveer 150 vrouwelijke terroristen en jonge gevangenen uit Israëlische gevangenissen.


Ron Olgovich Kariboy, 25 jaar oud

Ron Cariboy, 25 jaar oud, een inwoner van Karmiel die op een feest in Ra'i werkte en vandaar werd ontvoerd. Kariboy, een staatsburger met een dubbele nationaliteit, zowel Russisch als Israëlisch, kwam volgens woordvoerster Zakharova van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zijn vrijlating na het verzoek en de inspanningen van president Poetin, en de erkenning van Ruslands standpunt en steun voor een Palestijnse staat.


Abigail Idan, 4 jaar oud, heeft geen ouders meer

Abigails ouders , Roy en Samdar Idan, werden vermoord in hun huis in kibboets Kfar Gaza. Abigails oudere broers , Michael en Amelia, verstopten zich urenlang in de kast. Toen haar vader werd vermoord, vluchtte Abigail naar het huis van de naburige familie Brodetz. Ze werd samen met haar moeder en drie kinderen naar Gaza ontvoerd.


Ella (8) en Dafna (15) Elikim

Ella en Dafna werden ontvoerd uit het huis van hun vader in kibboets Nahal Oz. Voordat ze werden ontvoerd, vermoordden de terroristen hun vader Noam en zijn partner Dekla Araba, samen met haar zoon Tomer. De terroristen legden de ontvoering live vast op sociale netwerken. Hamas publiceerde diezelfde dag hun documentatie uit de Gazastrook.


Hagar, Oriya (4), Yuval (8) en Afri (10) in Rodetz


Van rechts: Oriya, Yuval en Afri. Ze werden samen met Iman Hagar ontvoerd


Hagar Brodetz


De drie broers werden samen met hun moeder Hagar ontvoerd uit hun huis in kibboets Kfar Gaza. Samen met hen werd ook de dochter van de buurman, Abigail Idan, die naar hen toe kwam nadat haar ouders waren vermoord, ontvoerd. De vader van het gezin, Avichai, verliet het huis om een ​​wapen uit de wapenkamer te halen. Toen hij terugkwam, waren ze er niet meer.


Chen, Tal (9), Gal (11) en Agam (17) Goldstein

Rechts: Yam die werd vermoord, moeder Chen, de 9-jarige Tal, vader Nadav die werd vermoord, de 11-jarige Gal en de 17-jarige Agam


De broers werden samen met hun moeder Chen ontvoerd uit hun huis in kibboets Kfar Gaza. Hun vader Nadav en hun oudere zus Yam werden vermoord op Black Sabbath.


Alma Avraham, 84 jaar oud


Adriaan Aviva Segal, 62 jaar oud

836 weergaven0 opmerkingen
bottom of page