top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Dochter Elma Avraham, 84, 'mijn moeder was medisch ernstig verwaarloosd'


Elma Avraham. Foto IDF woordvoerder


Elma's dochter zei tijdens een persconferentie in het Israëlische Soroka-ziekenhuis dat haar moeder 'medisch ernstig verwaarloosd was'. Volgens haar had haar moeder, toen ze terugkeerde naar het land, een hartslag van 40 en een lichaamstemperatuur van 28 graden Celsius.


"Mijn moeder verdiende het niet om op deze manier terug te keren', zegt ze. Ze werd twee keer in de steek gelaten: één keer op 7 oktober en de tweede keer door alle organisaties die haar moesten redden", voegde ze eraan toe.


Ze vertelde verder dat haar broer voorafgaand aan de vrijlating van Elma naar een bijeenkomst was gekomen met een vertegenwoordiger van het Rode Kruis en vroeg om de medicijnen die ze nodig had. "Ze zeiden tegen hem: nee, we kunnen de medicijnen niet innemen", zei ze.

De directeur van het Soroka-ziekenhuis zei: "Alma arriveerde in een zeer ernstige toestand toen alle vitale functies erg laag waren, wat een gevaar voor haar leven vormde." Hij voegde eraan toe dat ze "aan veel onderliggende ziekten lijdt en regelmatig medicijnen moet slikken. Het is ons duidelijk dat als ze gisteren niet naar ons was overgebracht, haar toestand nog verder zou zijn verslechterd."

724 weergaven0 opmerkingen
bottom of page