top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Dochter van de marine-commandant maakt de cursus voor bevelvoerende af


Marinecommandant David Sa'ar Selma met zijn dochter Dolphin. Foto IDF-woordvoerderseenheid.


Bij haar geboorte kreeg ze de naam van een van de dieren die het meest geassocieerd wordt met de zee Dolfijn, en haar vader is de hoogste officier bij de marine en ze nam de meest symbolische route die mogelijk was: Dolphin Saar Selma zal vandaag, woensdag, de prestigieuze zeevaartopleiding afronden, en zal een groet ontvangen van haar vader, de commandant van de marine David Sa'ar Selma.


Dolfijn ademt zeelucht sinds haar geboorte, en als kind werd ze gefotografeerd in de armen van haar vader op het Ahi Jaffa-schip terwijl hij hdaar het bevel voerde. Dolfijn zal nu een andere cirkel sluiten: ze is toegewezen om op hetzelfde schip te dienen. Deze keer ze zal niet als kind aan boord gaan, maar in een bevelvoerende positie, meldt Ynet.


Dolfijn op het schip waar haar vader commandant was, de Achi Jaffa. Foto IDF-woordvoerderseenheid.


Vanavond, tijdens de diploma-uitreiking van de 145e zeemanscursus die wordt gehouden op de Sea Arm-basis in Haifa, krijgt Dolfijn meer dan alleen een groet van haar vader. Zij zal ook de rang van luitenant op haar schouders krijgen en de opwinding in de familie, net als bij de andere families van afgestudeerden, zal enorm zijn.


"Bij elke ceremonie ben ik opnieuw opgewonden door de onthulling van de spelden en de ontvangst van onze toekomstige commandanten. Deze keer ben ik dubbel opgewonden", zegt generaal-majoor Saar Selma. "Ik ben een trotse vader van mijn dochter Dolphin."


Een bevelvoerderscursus duurt ongeveer twee en een half jaar en wordt gevolgd door mannen en vrouwen. De afgestudeerden dienen als commandanten op de verschillende schepen. Vanavond ronden 41 afgestudeerden de opleiding af, waaronder vier vrouwen.

60 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page