top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Doe-het-zelf Purim-verkleedpartijen voor kinderen met mobiliteitsproblemen


Beit Issie Shapiro en het Holon Institute of Technology werkten samen om Purim-kostuumontwerpen te maken die het mobiliteitshulpmiddel van het kind benadrukken. Foto door Verlegen Brameli/Createit Studio via ISRAEL21C


Poerim is de leukste feestdag op de Joodse kalender, en is de belangrijkste reden dat bijna iedereen – vooral kinderen – zich verkleedt in kostuums. Maar de ogenschijnlijk eenvoudige overgang naar een prinses, ninja of brandweerman is niet zo eenvoudig voor kinderen met fysieke beperkingen.


Voorafgaand aan de Purim-feestdag van dit jaar, 6 maart, waren we verheugd te horen over een samenwerking tussen de Israëlische non-profitorganisatie Beit Issie Shapiro en studenten industrieel ontwerp van het Holon Institute of Technology , waardoor kinderen met mobiliteitsproblemen ook hun Poerim-kostuumdromen kunnen vervullen.


Niet alleen in Israël, maar overal ter wereld.


De eerste reeks doe-het-zelfkostuumvideo -tutorials voor adaptieve kostuums geeft ouders stapsgewijze instructies over hoe ze een kostuum kunnen maken dat het mobiliteitshulpmiddel van hun kind onderdeel maakt van de verkleedmagie.


Krijg instructies voor dit adaptieve vliegtuigpilootkostuum en drie andere bij Beit Issie Shapiro. Foto door Verlegen Brameli/Createit Studio via ISRAEL21C


Het initiatief begint met vier adaptieve kostuumtutorials die speciaal zijn ontworpen voor kinderen die een kinderwagen, rollator, rolstoel of gemotoriseerde rolstoel gebruiken.


Elke tutorial van 3 minuten bevat visuele en schriftelijke instructies naast een aanpasbaar open ontwerppatroon om thuis te downloaden en af ​​te drukken.Het gezamenlijke initiatief "Dream Costume" begon eigenlijk acht jaar geleden door studenten industrieel ontwerpen van HIT te koppelen aan een kind dat een mobiliteitshulpmiddel gebruikt.


Het doel was om kinderen met een handicap op een positieve manier te laten opvallen tussen hun leeftijdsgenoten, waardoor hun zelfvertrouwen en trots op hun mobiliteitshulpmiddel zou worden versterkt.


"We realiseerden ons de ongelooflijke vraag van dit initiatief en wilden ervoor zorgen dat elk kind, in Israël en over de hele wereld, zich een ster kan voelen in hun kostuums", zegt Adi Shpigel, directeur van Social Impact Projects bij HIT, in gesprek met ISRAEL21C.


"We hebben deze tutorialserie gemaakt om inclusieve ontwerpexpertise en knowhow op een toegankelijke en betaalbare manier bij iedereen thuis te brengen met eenvoudig te volgen instructies om aan de behoefte te voldoen en ervoor te zorgen dat alle kinderen van de vakantie kunnen genieten."


De sjablonen met open ontwerp, voegt Shpigel toe, "laten gezinnen profiteren en verbinding maken via het creativiteitsproces."Het Dream Costume-project past goed bij de missie van Beit Issie Shapiro "om een ​​inclusieve samenleving over de hele wereld te creëren met gelijke kansen voor mensen met een handicap", zegt Ahmir Lerner, uitvoerend directeur van Beit Issie Shapiro.


“We zijn er trots op om samen te werken met het Holon Institute of Technology voor dit belangrijke project dat bijdraagt ​​aan integratie in de gemeenschap. Door de knowhow te delen om adaptieve kostuums te maken en deze voor het eerst toegankelijk te maken voor gezinnen over de hele wereld, hopen we een echte impact te creëren in onze samenleving en Purim-vreugde te brengen voor mensen met een handicap”, zegt Lerner.


Klik hier voor meer informatie over het maken van inclusieve Purim-kostuums, ontworpen door Beit Issie Shapiro en HIT.


37 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page