top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Doodgeschoten IDF-soldaat Ido Baruch wordt woensdagmiddag begraven; hoornvlies wordt gedoneerd


Ido Baruch B'DE. Foto IDF-woordvoerderseenheid


De op dinsdag doodgeschoten staf-sergeant Ido Baruch, 21, zal woensdag om 14.00 uur op het militaire gedeelte van de begraafplaats worden begraven, zo deelde de IDF mee.


Ondertussen halen vrienden en familieleden herinneringen op aan hem, en beschrijven hem als een zeer sociaalvoelend persoon.


Tali, een goede vriend van Baruchs moeder, herinnerde zich hem als een 'magisch kind vol liefde, waarden en vrijgevigheid'. “Ik had het voorrecht om bij een paar evenementen met hem samen te werken en zag hoe hij kinderen blij maakte. Het is onmogelijk om de tranen te stoppen en de pijn te beschrijven.”


Sagit Kishon, een familievriend, beschreef Ido als de lachende prins bij de padvinders, hij leidde gidsen op voor de toekomst en was er altijd wanneer iemand hulp nodig had. "Hij was een geweldige DJ, bracht veel vreugde en was een glorieuze zoon. Altijd geleid, ook in het leger. Hij was niet tevreden met iets eenvoudigs, hij wilde altijd op de beste plek zijn.


Foto via Facebook.


Een andere familievriend zei dat Ido niet meer leefde toen zijn ouders in het ziekenhuis aankwamen. Nadat het bericht van zijn overlijden bekend werd, besloten zijn ouders om de hoornvliezen van zijn ogen te doneren, die de komende dagen zullen worden getransplanteerd. Meer kon niet worden getransplanteerd. Iemand zal zijn blije ogen hebben, we zullen met tranen en dit enorme gat achterblijven.


Vrienden en kennissen van sergeant Baruch hadden moeite om afscheid van hem te nemen. 'Ik geloof niet dat er over u in de verleden tijd moet worden geschreven.' Een magische jongen, vol liefde, waarden en geven", bracht ze hulde in een jong netwerk dat op verschillende evenementen met hem samenwerkte. "Ik heb het licht dat hij in zijn ogen had leren kennen en zien. Ik had het voorrecht om met hem samen te werken en te zien hoe hij kinderen gelukkig maakte. Het is onmogelijk om de tranen te stoppen en de pijn te beschrijven.


69 weergaven

Comments


bottom of page