top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Door Palestijnen vernielde Josephs Tomb gerenoveerd


Foto Elisha Ben Kimon via Twitter


Onder beveiliging door de IDF, zijn renovatieteams van de regionale raad van Samaria, woensdagmorgen begonnen met de renovatie van het door Palestijnen vernielde Graf van Joseph.


Dit is de eerste keer dat Israëlische arbeiders het heiligdom op klaarlichte dag betreden sinds de plaats in 2.000 werd verlaten op bevel van de toenmalige premier Ehud Barak.


Volgens het Israëlische team dat bij het heiligdom aanwezig was, zijn grote delen van de compound verbrand en is er schade aangericht aan het bovenste gedeelte van de tombe, waar opzettelijk stenen zijn gebroken, evenals de grafsteen en de antieke kroonluchter die de compound siert, meldt Ynet.


Foto Elisha Ben Kimon via Twitter


Het team werd vergezeld door de directeur van de Heilige Plaatsen van de Regionale Raad van Samaria, Nathaniel Snir, terwijl de veiligheid werd geboden door de IDF-brigade op de Westelijke Jordaanoever onder bevel van brigadegeneraal, kolonel Roi Zweig.


Toen ze de compound binnenreden, werden er stenen in de richting van de Israëlische voertuigen gegooid. Soortgelijke bezoeken om de site te renoveren in 2010 en 2015 werden onder dekking van duisternis uitgevoerd om onnodige botsingen met Palestijnen in het gebied te voorkomen.


Foto Elisha Ben Kimon via Twitter


Bij de delicate renovatieoperatie hebben de teams de verbrijzelde grafsteen herbouwd die door de Palestijnse relschoppers was vernield en vernietigd, evenals de grote hoeveelheden puin en puin die op het terrein lagen.


Daarnaast is het team ook bezig met het opnieuw schilderen van de muren van het graf die zwart waren geworden door het vuur, het repareren van de verbrijzelde ramen en het vernielde leidingsysteem van het heiligdom.

"De barbaarse relschoppers van de Palestijnse Autoriteit wisten heel goed waarom ze het graf van Jozef de rechtvaardige verbrandden en vernietigden", zei het hoofd van de regionale raad van Samaria, Yossi Dagan.


“Ze weten dat zolang het volk van Israël van binnen en van buiten – geleid door de nederzetting op [de Westelijke Jordaanoever] haar heilige plaatsen en nationale erfgoedsites blijft bezoeken, ze ons niet kunnen verslaan.”


"We kwamen hier vroeg in de ochtend aan en we werken eraan om Joseph de Tzaddik zijn eer terug te geven en om het volk van Israël hun besmeurde eer terug te geven", voegde Dagan er volgens Ynet eraan toe.
80 weergaven0 opmerkingen
bottom of page