top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Dr. Anthony Fauci prijst BGU-onderzoeksgroep voor hun werk aan vroege detectie van COVID-varianten


Dr. Fauci. Screenshot YouTube


Dr. Anthony Fauci, directeur van het Amerikaanse National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) en de Chief Medical Advisor van de Amerikaanse president, prees Prof. Tomer Hertz en zijn team, van het Nationaal Instituut voor Biotechnologie in de Negev, voor hun onderzoeksinspanningen naar SARS-CoV-2-varianten in een recente brief.


Prof. Hertz en zijn studenten Liel Cohen-Lavi, Sinai Sacharen, Eilay Koren en Anat Burkovitz maken deel uit van het SARS-CoV-2 Assessment of Viral Evolution (SAVE)-programma van het NIAID, een onderdeel van de Amerikaanse National Institutes of Gezondheid (NIH).


Prof. Hertz is ook de co-correspondent van een recent gepubliceerd Nature artikel waarin de gecoördineerde inspanningen van dat programma worden beschreven en het belang ervan voor het beoordelen van de implicaties van SARS-CoV-2-varianten om beslissingen over de volksgezondheid in de VS te informeren.


"Mijn studenten en ik hebben deel uitgemaakt van de groep voor vroege detectie die de virale sequentiegegevens analyseert. We hebben de afgelopen acht maanden maandelijkse ranglijsten van SARS-CoV-2-varianten gegenereerd op basis van voorspellingen van hun ontsnapping uit antilichamen voor de groep. We maken ook deel uit van de T-cel-werkgroep en hebben voor dit project veel analyses gedaan van T-cel-gemedieerde immuun druk op het virus", legt prof. Hertz uit. Hij is lid van het Nationaal Instituut voor Biotechnologie in de Negev en de afdeling Microbiologie, Immunologie en Genetica van Sraga Segal in de Faculteit der Gezondheidswetenschappen.


In de brief sprak Dr. Fauci zijn waardering uit voor "de cruciale bijdragen die u en uw team hebben geleverd tijdens de aanhoudende COVID-19-pandemie. Uw onderzoek is ongelooflijk belangrijk geweest voor de snelle pandemische reactie en heeft de inspanningen op het gebied van de volksgezondheid rond de Ik erken dat het ontwikkelen van de tools en gegevens die nodig zijn om een ​​snelle reactie op COVID-19 mogelijk te maken een sterke werkethiek en veerkracht vereist, en dat je ongelooflijke vooruitgang hebt geboekt ondanks vele ongekende obstakels.


Dr. Fauci bedankte elk lid van het team en besloot met te zeggen: "U bent een toonaangevend voorbeeld voor zowel de infectieziekte als de bredere biomedische onderzoek gemeenschappen, en ik ben dankbaar voor uw niet-aflatende inzet voor de wereldwijde volksgezondheid."


Het SAVE-programma bestaat uit een internationaal team van wetenschappers met expertise in virologie, immunologie, vaccinology, structurele biologie, bio-informatica, virale genetica en evolutie.


Collaboratieve wetenschap en het open delen van resultaten in bijna real-time hebben het SAVE-programma gedefinieerd. Deze kruisbestuiving heeft een efficiënte en snelle analyse mogelijk gemaakt van de impact van opkomende varianten op infectie en vaccin-geïnduceerde immuniteit. Deze progressieve aanpak in combinatie met open communicatie en coördinatie door NIAID/NIH heeft snelle prioritering, reagensontwikkeling, testen en beoordeling van SARS-CoV-2-varianten mogelijk gemaakt.


In het Nature artikel hebben prof. Hertz en zijn co-auteurs van over de hele wereld de samenwerkingsbenadering van het SAVE-programma beschreven om gegevens over opkomende varianten, hun impact op de immuniteit en effecten op vaccinbescherming te identificeren en te beheren met behulp van snelle experimentele tests en bio-informatische analyse. De uitgebreide, real-time gegevensgeneratie maakte een snelle gegevensuitwisseling met de wetenschappelijke gemeenschap mogelijk en maakte een snelle risicobeoordeling en het genereren van geïnformeerde aanbevelingen aan beleidsmakers over de hele wereld mogelijk. De SAVE-methodologie dient als sjabloon voor de respons tegen snel evoluerende pathogenen en kan ook nuttig zijn bij het bestrijden van toekomstige pandemieën.
29 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page