top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Drie IDF-soldaten gedood aan grens met Egypte, dader is later doodgeschoten


Screenshot YouTube


In de vroege ochtend werden twee IDF-soldaten, een man en een vrouw, gedood door een aanvaller die het vuur op hen opende terwijl ze een militaire post aan de Egyptische grens veiligstelden. Daarna arriveerden extra soldaten in het gebied en voerden daar zoekingen uit naar de schutter.


Om 12.00 uur, tijdens de zoekingen, identificeerden IDF-soldaten de aanvaller op Israëlisch grondgebied en er ontstond een vuurgevecht tussen de aanvaller en de soldaten. De soldaten schoten en neutraliseerden de verdachte. Tijdens het vuurgevecht werd een IDF-soldaat gedood en raakte een onderofficier van de IDF lichtgewond.


De aanvaller is een Egyptische politieman. Er wordt een onderzoek uitgevoerd in volledige samenwerking met het Egyptische leger. De incidenten vonden plaats tussen de berg Sagi en de berg Harif in de Negev-woestijn.


De motivatie van de aanvaller was niet meteen duidelijk en er was geen commentaar uit Caïro na wat een van de ernstigste incidenten aan de grens lijkt te zijn sinds de ondertekening van een vredesakkoord tussen de twee landen in 1979.


Het incident wordt in het veld onderzocht door de commandant van het Zuidelijk Commando, MG Eliezer Toledano, de commandant van de 80th Division, BG Itzik Cohen en andere commandanten.


IDF-soldaten blijven het gebied doorzoeken om de aanwezigheid van andere aanvallers uit te sluiten.


De IDF bracht het trieste nieuws pas naar buiten nadat de families van de omgekomen soldaten waren ingelicht.158 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page