top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Drie overheidschauffeurs met 30 jaar ervaring door Netanyahu ontslagen omdat ze Lapid hebben gereden


Screenshot YouTube


Drie chauffeurs van de autocolonne van de premier die 30 jaar in dienst zijn, hebben te horen gekregen dat zij zijn ontslagen uit hun functie. Deze ongebruikelijke stap werd genomen als onderdeel van de werk van het hoofdkantoor van Netanyahu's kantoor, om de loyaliteit van de werknemers te waarborgen. De ontslagprocedure werd zonder hoorzitting uitgevoerd en ze kregen geen aanbod om hun functie voort te zetten.


De drie chauffeurs werkten voor de premiers Yitzhak Shamir, Shimon Peres, Yitzhak Rabin, Ehud Barak, Ariel Sharon en ook voor Netanyahu zelf.


Volgens Channel 12 News zijn zij ontslagen omdat ze de laatste 1,5 jaar ook Naftalie Bennett en Yair Lapid hebben gereden en Netanyahu zich wil ontdoen van iedereen die voor die twee laatstgenoemden heeft gewerkt.


De chauffeurs zeiden dat ze afgelopen dinsdag bij de directie personeelszaken waren geroepen en zij liet weten dat ze vanaf dat moment niet verder zouden werken.


De drie chauffeurs hebben nu een vooraanstaande advocaat ingehuurd, Sigal Kaif, die inmiddels een brief aan premier Netanyahu heeft geschreven waarin dringend wordt aangedrongen de beslissing terug te draaien.


“Hoe kan het, dat na tientallen jaren in deze functie te hebben gewerkt onder negen verschillende premiers, waaronder u, premier Netanyahu, zelf, en na complimenten van iedereen die ze reden, mijn cliënten in één klap van hun baan zijn beroofd?”, staat in de brief.

"Wat betreft de discussie over de vertrouwensposities - dit zijn werknemers die niet met de ene of de andere premier zijn gekomen, maar al drie decennia in deze functie werkzaam zijn, en hun enige zonde is dat ze ook de chauffeurs waren van Yair Lapid en Naftali Bennett waar ze nu een prijs voor betalen.


Inmiddels heeft ook de Histadrut, Israëls grootste vakbond, zich in deze zaak gemengd en beloofd de chauffeurs te steunen en te helpen in de breedste zin des words.186 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page