top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Drie terroristen die onderweg waren om aanslag te plegen gedood, 4 soldaten gewond waarvan 1 ernstig


Granaten en munitie gevonden op- plek gevecht. Foto Shin Bet woordvoerder


In de vroege uren van zaterdagochtend zijn bij een vuurgevecht met soldaten van de Counter Counter Terrorism Unit 3 terroristen gedood en 4 IDF soldaten gewond waarvan een officier ernstig gewond. De terroristen waren vermoedelijk op weg om een aanslag te plegen, aldus de Shin Bet.


De terroristen waren verantwoordelijk voor een eerdere terreuraanslag in Tulkarm, en de inlichtingendienst stelde vast dat ze onderweg waren om nog een grootschalige aanval uit te voeren en werden door de Shin Bet gedefinieerd als "tikkende tijdbommen".

De drie werden later geïdentificeerd als behorend tot de gewapende vleugel van de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ), die na het incident zwoer om door te gaan met de strijd tegen Israël "in naam van het Palestijnse volk", meldde Ynet .


Veiligheidstroepen hielden de cel vrijdag uren in de gaten en begonnen de auto van de terroristen te volgen. De terroristen openden uiteindelijk het vuur op de troepen die reageerden door terug te schieten en doodden hen.


Een geweer dat werd gebruikt door terroristen. Foto Shin Bet woordvoerder


Een van de Israëli's raakte zwaargewond en werd per helikopter naar het Rambam Medical Center in Haifa gevlogen. Hij werd geopereerd, werd opgenomen op de intensive care en verkeerde in stabiele toestand.


Een andere soldaat was matig gewond, met verwondingen aan zijn romp en benen, en de andere twee waren licht gewond.

769 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page