top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Dubai opent kantoor in Tel Aviv om handelsdoel van $ 10 miljard te behalen


Van links, Fleur Hassan Nahoum, mede-oprichter, UAE Israel Business Council; Khalifa Alsuwaidi van de VAE-ambassade in Tel Aviv; Hassan Al Hashemi, VP Internationale Betrekkingen voor Dubai Chambers; en Omar Khan, directeur van International Offices Dubai Chamber of Commerce and Industry. Foto door Tomer Lesher via ISRAEL21C


Dubai International Chamber heeft zojuist een vertegenwoordigingskantoor geopend in Tel Aviv, bedoeld om de zakelijke banden tussen Israël en de VAE te versterken en de weg vrij te maken voor bilaterale handel om binnen vijf jaar $ 10 miljard te bereiken.


De strategische stap maakt deel uit van het wereldwijde initiatief van het emiraat Dubai om buitenlandse investeringen, talent en nieuwe bedrijven aan te trekken om de positie van het emiraat als toonaangevend commercieel centrum te versterken en tegelijkertijd in Dubai gevestigde bedrijven in staat te stellen uit te breiden naar 30 prioritaire overzeese markten.


"De bilaterale handel is dramatisch toegenomen sinds de VAE en Israël in 2020 de historische Abraham-akkoorden ondertekenden die de basis legden voor een historisch tijdperk van samenwerking tussen de twee landen", aldus Hassan Al Hashemi, VP-International Relations voor Dubai Chambers tegen ISTRAEL21C.


In 2021 bedroeg de niet-oliehandel tussen de twee landen $ 1,19 miljard. In de eerste zeven maanden van 2022 overtrof de bilaterale handel al het totaal van het hele voorgaande jaar en bereikte $ 1,4 miljard.


"Nu na de ondertekening van de Comprehensive Economic Partnership Agreement (CEPA) tussen de twee landen in mei 2022 en de afschaffing van tarieven op 96 procent van de goederen, verwachten we dat de bilaterale groei binnen vijf jaar zal versnellen tot meer dan $ 10 miljard", voegde Al Hashemi toe. .


Het nieuwe kantoor zal Israëlische investeerders ondersteunen die op zoek zijn naar zakelijke kansen in Dubai en stelt Israëlische bedrijven van elke omvang in staat om de strategische ligging, connectiviteit en toegang tot regionale markten van het emiraat te benutten.


Bovendien zal het nieuwe kantoor dienen als een adres waar Dubai-bedrijven uitbreidingsmogelijkheden in heel Israël kunnen verkennen.


Er zijn nu ongeveer 1.000 Israëlische bedrijven actief in de VAE, tientallen rechtstreekse vluchten tussen de twee landen per week, visumvrij reizen en een toename van het toerisme.


"Er zijn grenzeloze opwindende handelsmogelijkheden tussen de VAE en Israël, met name op het gebied van elektronica, waterveiligheid, schone energie, ruimte, detailhandel, cultuur, machines, voertuigen, chemicaliën en voedsel," zei Al Hashemi.


De Kamer heeft al vertegenwoordigingen in Afrika, Latijns-Amerika, Eurazië, India en China.


36 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page