top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Duizenden bij begrafenis van door Hamas gedode gijzelaar Noa Marciano


Noa Marciano. Foto Facebook


Duizenden kwamen vrijdag naar buiten om hun laatste eer te bewijzen aan de gedode gijzelaar korporaal Noa Marciano, die door terroristen werd vermoord nadat ze op 7 oktober naar Gaza was ontvoerd.


Haar lichaam werd teruggevonden door troepen nadat ze nauwkeurige informatie hadden ontvangen over de verblijfplaats ervan. Veel andere Israëli's stonden in de rij buiten de militaire begraafplaats in haar woonplaats Modi'in met Israëlische vlaggen.


Noa's moeder, Adi, stak een herdenkingskaars aan voor haar deur. "Ik wil de soldaten bedanken die met gevaar voor eigen leven Noa naar huis hebben gebracht", zei ze. Ze vroeg om hen te ontmoeten en zei dat ze ze allemaal een knuffel zou willen geven.


Ze zei verder: "Iedereen heeft pijn over je vertrek... Je hebt veel vleugjes liefde achtergelaten. Je bent nu aan het rusten, maar we zullen niet stoppen. We zullen niet vergeten of vergeven."


Noa's mother. Screenshot video.


"We zijn opgelucht dat ze is gevonden, en we zullen een plek hebben om naar toe te gaan en te huilen", zei Noa's grootmoeder, Germain. "Ze is bij ons in ons hart en ziel. Dit is het einde van de wereld voor mij. Ik hoop dat zij de laatste zal zijn die sterft en dat iedereen veilig zal terugkeren."
589 weergaven3 opmerkingen
bottom of page