top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Eden Ohayon, 24: Barman met krullend haar die van feesten hield. Vermoord door Hamas op het Supernova-muziekfestival op 7 oktober

Eden Ohayon. Foto Times of Israel


Dit is een artikel uit de Times of Israel serie Those Who We Have Lost


Eden Ohayon, 24, uit Tirat Carmel, werd op 7 oktober vermoord door Hamas-terroristen op het muziekfestival Supernova.


Ohayon werd drie dagen vermist voordat haar lichaam werd gevonden, en ze werd op 10 oktober begraven op de Sde Yehoshua-begraafplaats in Haifa.


Ze ging naar het festival met haar neef Yarin Ephraim, die met haar samenwerkte bij The Cocktail Box, een aanpasbare barservice voor privé-evenementen, en samen met haar collega Orel Abuhatzira de bar verzorgde. Alle drie werden vermoord.


Ohayon laat haar moeder, Iris Benhamo, en haar twee oudere zussen, Ori en Omri, achter.


Ze groeide op in Haifa en verhuisde in 2021 met haar moeder naar Tirat Carmel.


Tijdens haar tijd bij de IDF begon Ohayon te werken bij de Dream Bar, een bedrijf dat alcohol verstrekte en serveerde bij privé-evenementen, eerst als server en later als manager. Uiteindelijk klom ze door de gelederen en richtte uiteindelijk samen met Abuhatzira en Ephraim The Cocktail Box by Dream Bar op.

Foto's Facebook


Haar baas en vriend, Eyal Ben Dahan, schreef een lofrede voor haar op Facebook, waarin ze haar persoonlijkheid en professionaliteit prees.


“Bedankt dat je aan onze zijde staat; bedankt dat je deel uitmaakt van mijn familie. Bestuur de wereld van bovenaf zoals alleen jij dat kunt”, schreef Ben Dahan.


Ohayons vriendin Lian Margi vertelde een plaatselijk in Haifa gevestigd nieuwskanaal dat ze van feestjes hield en vaak foto's van haar avonturen op Instagram plaatste.


Ze plaatste zelfs een bericht op Instagram vanaf het Supernova-festival, slechts enkele uren voordat het bloedbad plaatsvond.


“Ze was de mooiste persoon ter wereld”, zei Margi. “En de meest sociale persoon die er is. De gelukkigste. Ze stopte nooit met lachen tot haar laatste dag. Ze had een ongelooflijke liefde voor het leven.”


Een andere vriend, Daniel Mozer, schreef een herdenkingspost op Instagram waarin hij rouwde om het verlies van Ohayon.


“Je zult voor altijd in mijn hart gegrift staan, mijn Eden, met je krullende haar en blauwe ogen die de hele wereld veroverde”, schreef Mozer.


329 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


ghettobass666
May 04

Het blijft echt verschrikkelijk, al die mooie mensen die samen het leven vierden, niemand kwaad deden, er voor elkaar waren...ik zal ze nooit vergeten.

Like

Marcel Bijmolen
May 03

😥

Like
bottom of page