top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Edna Malkamo,45,: Vermoord door Hamas terroristen op 7 oktober na een nachtdienst

Foto via Times of Israel


Edna Malkamo, 45, werd in de ochtend van 7 oktober vermoord door Hamas-terroristen, terwijl ze naar haar huis in Ofakim reed nadat ze in een nachtploeg had gewerkt.


Malkamo werd op 15 oktober in Ofakim begraven en laat haar man Moshe en drie kinderen van 11, 14 en 15 jaar achter.


Malkamo beëindigde haar dienst als therapeut in het nabijgelegen ADI Negev-Nahalat Eran Rehabilitation Village op 7 oktober om 7 uur 's ochtends en besloot naar huis te rijden om zich bij haar familie te voegen in hun veilige kamer. Vanaf ongeveer 06.30 uur klonken er in het gebied raketwaarschuwingssirenes, toen terroristen een enorm spervuur ​​van raketten en mortieren afvuurden op Israëlische dorpen en steden.


Aangekomen in Ofakim kwam Malkamo onbedoeld terecht in een hevig vuurgevecht tussen terroristen en gewapende burgers. Ze werd neergeschoten in het kruisvuur en verloor de controle over haar voertuig, dat later tegen een muur werd aangetroffen.


Haar lichaam werd een week na de bloedbaden van 7 oktober geïdentificeerd, gedurende welke tijd haar familie dacht dat ze mogelijk naar Gaza was ontvoerd.


Malkamo's vrienden en familie herinneren zich haar als een vriendelijke, zorgzame vrouw, die veel om de mensen om haar heen gaf.


Geboren en getogen in Ethiopië, verhuisde Malkamo tijdens Operatie Solomon in 1991 naar Israël en vestigde zich in Ofakim, waar ze haar man Moshe ontmoette en een gezin stichtte.

Op haar begrafenis zei haar man: 'Als Edna een bericht zou kunnen sturen, zou ze ons vragen niet verdrietig te zijn. Ze zou gewild hebben dat we ons vastklampten aan het leven en niet aan het verdriet.”


Naast haar werk als therapeut runde Malkamo vanuit haar huis een kapsalon, waar ze “altijd een glimlach op haar gezicht had”, aldus Moshe.


Haar manager in het revalidatiedorp omschreef haar als een “toegewijde werker, verantwoordelijk en zachtaardig, echt een engel, ze deed alles met nobelheid en gratie… Edna zorgde ervoor dat de bewoners altijd verzorgd waren, zorgde ervoor dat ze hun haar knipten en ziet er mooi uit."


Malkamo's zus Aviva werkt ook in het rehabilitatiedorp bij Ofakim. Haar dochter, Malkamo's nichtje, herinnerde zich haar tante als “een therapeut met heel haar hart en ziel… Dat is wat ze haar hele leven heeft gedaan. Ze werkte altijd voor anderen en hielp anderen.”

482 weergaven1 opmerking

1 Comment


GERT reininga
Jan 06

Sterkte

Like
bottom of page