top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Een bezoek aan de 'geheime kamer' van de aanvalsdivisie


Foto IDF-woordvoerder


Dit artikel werd geschreven door Noya Ben Gigi voor de Hebreeuwse IDF-website.


Om de geheime wereld van de Assault Division te verkennen, waar de toekomst van de gevechtsstrategie wordt vormgegeven, moet je een paar verdiepingen onder de grond afdalen.


Daar ontmoet je beroepsmilitairen die elk uur bezig zijn met het plannen en uitvoeren van nauwkeurige operaties, terwijl ze de kloof tussen de strijders aan het front en de hoogste rangen overbruggen. We gingen door de deur naar binnen - en kregen een glimp van een plek waar diepe samenwerking, letterlijk, leidt tot een echt operationeel evangelie

Toen ik de lift binnenging, net voordat deze vier verdiepingen onder de grond afdaalde, had ik niet verwacht de kamers te zien van waaruit de volgende operatie is gebouwd, doelen zijn gemarkeerd en de richting van krachten wordt begrepen. Dit zijn de General Assault Assemblies van het Operations Center, of zoals ze ondergronds worden genoemd - de geheime kamers van de Assault Brigade.


De brigade, die slechts twee jaar geleden werd opgericht, voldoet vandaag aan verschillende belangrijke behoeften zonder welke de effectiviteit en precisie van de strijd in de IDF aanzienlijk minder zou zijn. In feite zijn de dienaren van de brigade de hersens die gespecialiseerd zijn in de kritieke schakel tussen de grond en de grond.


Foto-IDF-woordvoerder


De soldaten kennen de "complexiteit van de aanval" als hun broekzak: beginnend met het type informatie dat op elke computer wordt weergegeven - en eindigend met de specifieke chat waaruit ze de meest relevante informatie zullen ontvangen. De aanwezigen in de zaal zijn professionele mannen en vrouwen die een speciale opleiding hebben gevolgd op de school van de Aanvalsbrigade, nadat ze al een andere rol hebben vervuld bij plaatsen als het Artilleriekorps, de luchtmacht of de inlichtingendivisie.


"Het aanvalscomplex is verdeeld in tweeën: de planningscel en de aanvalscel", legt luitenant-kolonel Gennady Feigin, de algemene officier van de brigade, uit, "de planningscel bouwt het aanvalsplan op, leert wat er in het veld ontbreekt voor een optimale uitvoering , en ’s avonds geeft het stokje en het plan door aan de cel De aanval, waar ze ervoor zorgen dat alles goed geregeld wordt, maar ook voorbereid zijn op last-minute wijzigingen.”


En alsof dat nog niet genoeg is, zal ik het uitgebreid uitleggen. Toen ik de plaats bezocht, als onderdeel van de "Punch Fist"-oefening die net was afgelopen, begon ik de planningskamer te onderzoeken - en ik realiseerde me dat het de bedoeling was om de aandacht te vestigen op langetermijnplannen, tegelijkertijd als de kortlopende.


In eenvoudiger bewoordingen: hier wordt de gevechtsrichtlijn op de meest uitgebreide manier gezien, het aanvalsplan wordt gebouwd met verwijzing naar verzoeken en taken van de chef-staf, terwijl het een diep begrip heeft van de strijdkrachten in het veld en het manoeuvreercommando. een doelwit markeren, door middel van tegenmaatregelen tegen een gebrek aan wapens voor de jagers aan de rand, zij zijn de mensen die elke vraag weten te beantwoorden, zelfs als je ze midden in de nacht wakker maakt.


Foto IDF-woordvoerder


Later zullen ze in de planningscellen een situatie-evaluatie uitvoeren, waarin ze het volledige plan voor de volgende dag zullen presenteren: dit is het moment dat zal beslissen waar de "wind waait" - waar de operatie zal doorgaan, en het plan zal gaan naar de overeenkomstige cel - de aanvalscel.


"Als ik het plan ontvang, begrijp ik dat ik de verbindende factor moet zijn tussen het hoofdkwartier en het veld, ervoor moet zorgen dat het strijdende commando de doelen kent, dat het de middelen heeft om de taken zo goed mogelijk uit te voeren, en tegelijkertijd de beoordelingen van het commando doorgeven aan het hoogste niveau van de generale staf, die mogelijk naar Different over de gebeurtenis kijken, "legt luitenant-kolonel Feigin uit.


Over het algemeen zijn officieren en soldaten van de aanvalsbrigade partners naast het personeel van Modi'in, Hai en AMT, wat een aanzienlijk voordeel geeft bij het begrijpen van de oorlogssituatie. De meesten van hen voerden voorheen het bevel over brandweercentra in het veld en begrijpen daarom heel goed de behoeften van bevelvoerende commandanten, en hebben dankzij hun nieuwe rol een breder en hoger perspectief.


Foto IDF-woordvoerder


"In de afgelopen twee jaar, sinds de oprichting van de brigade," concludeert luitenant-kolonel Feigin, "is de samenwerking tussen alle partijen en het begrip van laterale oorlogsvoering verdiept - dit is het beste nieuws."


70 weergaven0 opmerkingen
bottom of page