top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Een deel van wat de IDF dit jaar heeft opgebouwd, en wat er nog in de planning staat


Foto IDF woordvoerder


Dit artikel verscheen eerder in de Hebreeuwse website van de IDF en is geschreven door

Hila Gad.

Terwijl Israël de Sukkah heeft opgebouwd, bouwt de IDF nog veel meer: ​​121 klinieken, renovatie van de buitenposten en nieuwe vertrekken voor de compagniescommandanten zijn slechts het topje van de ijsberg. Dus wat hebben we het afgelopen jaar in de IDF gebouwd en wat gaan ze het komende jaar bouwen?


Iets meer dan een jaar geleden werd het meerjarenprogramma van het Medisch Korps ‘Geneeskunde voor jou’ gelanceerd. Als onderdeel van het plan werd een breed project gelanceerd om de klinieken te renoveren en te upgraden en nieuwe klinieken te bouwen in alle afdelingen en commando's van de IDF.


Onder de klinieken die het afgelopen jaar zijn opgericht en gerenoveerd, vindt u het Merkaz Medical Center, de kliniek op 8200, in Julis, Tzalim en Kariya, evenals het centrum voor geestelijke gezondheidszorg bij het wervingskantoor. Medisch Centrum”, legt RN Tomer Malka, RMD Infrastructure and Projects (TOF) uit, “waarin we de hele kliniek hebben weggehaald, gerenoveerd en weer in elkaar gezet.”


Foto IDF woordvoerder


Vanaf het begin van het project tot vandaag zijn er 91 klinieken gerenoveerd, waarvan 12 dit jaar, met als einddoel 121 klinieken. "Er zijn nog 16 klinieken die zich momenteel in de uitvoeringsfase bevinden, en nog eens 14 in de planningsfase", legt de MD uit.


Het komende jaar zullen er nog meer klinieken worden toegevoegd, geüpgraded en gerenoveerd. “Het Jerusalem Medical Center bevindt zich in een vergevorderd stadium van voltooiing,” voegt R.N.G. Malka toe, “en op de langere termijn zijn er de klinieken in Nefh, het Lachish Military Medical Center, Yarkon Camp, het Air Defense Marine Corps, Hetmar Etzion, en meer."


Foto IDF woordvoerder


Bovendien hebben de afgelegen medische eenheden in de IDF afgelegen medische complexen opgezet. "Deze complexen vormen een therapeutische omgeving waar de soldaat binnenkomt, maar er zit daar geen dokter", legt het Medical Examiner's Office uit. "De soldaat maakt verbinding met een specialist. arts digitaal, en hij kan zijn toestand beoordelen en hem op afstand behandelen."


De nieuwe klinieken zijn van buiten mooier, maar dicteren vooral een standaard voor medische voorzieningen en creëren een prettige en respectvolle omgeving voor de patiënten. De nieuwe klinieken zullen de serviceomstandigheden voor soldaten in dienst en op permanente basis verbeteren, waar dan ook in Israël en uit alle takken van de IDF.


Foto IDF woordvoerder


Maar de IDF renoveert niet alleen de klinieken, het ‘lijn-of-contact’-project richt zich op bases die ver weg liggen en ‘buitenposten’ worden genoemd.


“Het doel is om alle buitenposten te renoveren en de strijders en soldaten die daar dienen een aangename en comfortabele omgeving te bieden”, legt luitenant-kolonel Talat Dahar, rector van Bouw en Infrastructuur, uit. “Het afgelopen jaar zijn 29 gebouwen gesloopt. gerenoveerd, met als doel om er in totaal 47 te renoveren."


Foto IDF woordvoerder


Bovendien is ook het programma "Spear's Edge", waarbij de woningen van de compagniescommandanten worden gerenoveerd, de eerste fase ingegaan. “Een deel van het militair personeel in de IDF heeft jonge gezinnen, en het doel is om meer woningen te renoveren zodat ze hen daar kunnen onderbrengen als ze de basis komen bezoeken”, legt luitenant-kolonel Dahar uit.
252 weergaven1 opmerking

1 comentario


HansLa23+
08 oct 2023

Goed bezig

Me gusta
bottom of page