top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Een door de computer gegenereerde foto leidde de Shin Bet naar de terrorist


De door de computer gegenereerde foto (R). Screenshot Channel 12 News


Kort na de terreuraanslag in Dizengofstreet had de Shin Bet opnamen van beveiligingscamera's in handen waarop de terrorist, Ra'ad Hazem, lopend is te zien in de straat en even later werd gezien hoe hij plaats nam op een bankje.

Ra'ad Hazem. Foto politiewoordvoerder.


De beelden waren echter te wazig om de honderden politieagenten, militairen en Shin Bet-officieren een duidelijk beeld te geven van de man op wie ze jacht maakten.


Het defensie-instituut begrijpt dat ze een combinatie van inlichtingeninformatie, fotoverwerkingstechnologie en kunstmatige intelligentiemoeten gebruiken om een ​​beeld op te bouwen dat de veiligheidstroepen konden gebruiken.


Ze brachten dat over naar gezichtsherkenningssystemen, zodat ze de identiteit van de gezochte terrorist kunnen onthullen.


Nadat het korrelige beeld scherp was gemaakt en een duidelijk beeld gaf naar wie ze op zoek waren, werd de foto snel verspreid onder alle deelnemers aan de klopjacht.


Daarna begin de intensieve zoektocht waarbij ook gebruik werd gemaakt van "andere bewijzen" die hij op zijn vlucht achterliet.


Uiteindelijk werd hij gevonden door de Yamam politie-eenheid voor terrorismebestrijding en de Shin Bet-veiligheidsdienst op zo'n 3,5 km van de plek van de aanslag, terwijl hij zich verstopte in de buurt van een moskee in Jaffa.


De Shin Bet onderzoekt nog of Hazem hulp heeft gekregen van andere, maar gaat er vooralsnog vanuit dat dit niet het geval is. Volgens de Shin Bet had Hazem geen "duidelijke organisatorische band" of een strafblad.


Volgens berichten in de Hebreeuwse media waren twee Shin Bet-agenten in de buurt van de moskee de omgeving aan het doorzoeken.


Toen ze een verdacht uitziende persoon zagen die voldeed aan de beschrijving van Hazem bevalen de twee agenten hem zich over te geven.


Terwijl hij aanvankelijk zijn handen ophief om dat te doen, trok Hazem naar verluidt plotseling een pistool en opende het vuur op de officieren, die terugschoten en hem doodden.


Op het moment dat hij werd gedood, had de terrorist nog tien kogels in zijn patroon.

235 weergaven0 opmerkingen

Комментарии


bottom of page