top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Een groep van 3.000 UNRWA-leraren viert het bloedbad en de verkrachtingen door Hamas

Foto UN-Watch


UN-Watch heeft ontdekt dat een Telegram-groep van 3.000 UNRWA-leraren in Gaza staat vol met berichten waarin het bloedbad van Hamas van 7 oktober, minuten nadat het begon, wordt gevierd, waarbij de moordenaars en verkrachters worden geprezen als “helden”, waarbij de “opleiding” wordt verheerlijkt die de terroristen hebben ontvangen, en vrolijk foto’s worden gedeeld van doden of Israëliërs gevangengenomen en aangedrongen op de executie van gijzelaars.


“Dit is de bron van de aansporing door UNRWA-leraren tot jihadistisch terrorisme”, zegt Hillel Neuer, uitvoerend directeur van UN Watch, de in Genève gevestigde niet-gouvernementele organisatie die toezicht houdt op de wereldorganisatie.

De Telegram-chatgroep is bedoeld om UNRWA-leraren te ondersteunen en bevat tientallen bestanden met namen van UNRWA-personeel, ID-nummers, roosters en lesmateriaal.

Daarnaast delen UNRWA-leraren regelmatig video's, foto's en berichten die aanzetten tot jihadistisch terrorisme en openlijk het bloedbad en de verkrachting van burgers door Hamas vieren.

In een Twitter-thread waarin de VN en de lidstaten worden opgeroepen actie te ondernemen, documenteerde Neuer voorbeelden van de duizenden haatzaaiende berichten:


• UNRWA-leraar Waseem Ula, die regelmatig informatie plaatst over salarissen die hij doorgeeft aan onderwijschef Sami Abu Kamil van UNRWA Gaza, roept op om Israëli's te vermoorden en verheerlijkt het bloedbad van 7 oktober. Het ene moment informeert Ula de 3.000 UNRWA-leraren van de groep dat “de salarissen op zondag zullen worden uitbetaald.” Een ander moment deelt hij een video waarin hij de Hamas-aanvallen verheerlijkt, en plaatst hij een foto van een zelfmoordbomvest bedraad met explosieven, met het onderschrift: “ Wacht, zonen van het jodendom.’ Ula verheerlijkte ook terrorist Akran Abu Hasanen – een dader van het bloedbad van 7 oktober – als een ‘Qassami-martelaar’, ‘vriend’ en ‘broer’. Hij bad tot Allah om “hem zonder oordeel toe te laten tot het paradijs.”• UNRWA-leraar Abdallah Mehjez doet het werk van Hamas door er bij Gaza-burgers op aan te dringen geen acht te slaan op waarschuwingen om uit de gevarenzone te gaan, en in plaats daarvan als menselijk schild te dienen. Vóór UNRWA werkte deze terroristische medeplichtige voor de BBC.


UNRWA-docent Shatha Husam Al Nawajha (UNRWA-contract nr. 30030836) deelt vaak informatie in de groep over wanneer en hoe u betaalde UNRWA-salarissen kunt krijgen. Toen haar collega op 7 oktober juichte: “Ze gaven de Jihad borstvoeding met de melk van hun moeder”, voegde ze eraan toe : “Moge Allah hen de overwinning schenken.”

In eerdere rapporten en recente getuigenissen voor het Amerikaanse Congres en de Duitse Bondsdag heeft UN Watch gedocumenteerd hoe UNRWA-leraren systematisch Palestijnse kinderen indoctrineren en terrorisme en antisemitisme bevorderen.


Het hele rapport kan je HIER lezen.

907 weergaven4 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page