top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Een grootmoeder levert zes van haar eigen kleinkinderen in Assuta hospitaal in Ashdod


Foto Assuta


Chana Kasten, directeur verpleegkunde en vroedkunde in het Assuta Ashdod Public Hospital, en al 30 jaar vroedvrouw, heeft talloze moeders geholpen hun pasgeborenen ter wereld te brengen. Chana is zelf een moeder van zes kinderen en een grootmoeder van negen kinderen, maar wat haar echt onderscheidt, is dat ze de unieke ervaring heeft gehad om haar eigen kleinkinderen ter wereld te brengen.


Het is bijna 11 jaar geleden dat Chana's oudste dochter, Shira, voor het eerst beviel, Chanah was aan haar zijde. Voor Shira was het een succesvolle geboorte-ervaring en voor Chana was het levensveranderend.


Ze legde uit dat er geen manier is om te beschrijven hoe "opwindend en eng het is om je eigen kleinkind van je eigen dochter te verlossen", je moet heel professioneel zijn, maar ik zag mijn eigen dochter pijn hebben, dus het was zwaar”.


Chana vervolgde: “Ondanks de uitdagingen van het ondersteunen van mijn eigen dochter, zowel medisch als emotioneel, tijdens de geboorte toen ik eenmaal de baby zag - mijn eigen kleinkind - en hem op de buik van mijn dochter legde nou, het was een van de mooiste en spirituele ervaringen van mijn leven.”

Foto Assuta


Als dochter van overlevenden van de Holocaust uit Denemarken voelt Chana een diepe verbondenheid en verantwoordelijkheid rondom het voortbestaan ​​van het Joodse volk. Tijdens de oorlog wisten haar ouders en grootouders te ontsnappen naar Zweden, waar ze gedurende de oorlog bleven. Nadat ze als tiener haar moeder aan kanker had verloren, maakten Chana en haar vader Aliyah om hun droom na te jagen om in het heilige land te leven en een nieuw leven in veiligheid te leiden.


Bij Assuta Ashdod ondersteunt Chana elke dag nieuwe moeders. En als ze haar kleinkinderen omhelst, weet ze dat ze (bijna allemaal) ze op de wereld heeft helpen zetten. Chana's ongehuwde zonen hebben haar gevraagd haar carrière voort te zetten, zodat ze, wanneer de tijd daar is, hun vrouwen kan helpen bij het baren van de nieuwste generatie Kasten-kinderen.

192 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page