top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Een Hamas-terroristencel die zich verstopte in het “Ibn Sina”-ziekenhuis in Jenin, onschadelijk gemaakt

Foto IDF woordvoerder


Een Hamas-terroristencel die zich verstopte in het “Ibn Sina”-ziekenhuis in Jenin en van plan was in de onmiddellijke periode een terreuraanslag uit te voeren, werd geneutraliseerd.


Tijdens een gezamenlijke terrorismebestrijdingsactiviteit van de IDF, ISA en de Israëlische politie werd Mohammed Jalamneh, een Hamas-terrorist die onlangs betrokken was geweest bij het bevorderen van belangrijke terroristische activiteiten en zich schuilhield in het "Ibn Sina"-ziekenhuis in Jenin, geneutraliseerd. De gezochte verdachte had ook een vuurwapen bij zich, dat door de veiligheidstroepen in beslag werd genomen.


De 27-jarige Mohammed Jalamneh, die lange tijd in het Jenin-kamp had gezeten, had contacten met het Hamas-hoofdkwartier in het buitenland en raakte zelfs gewond toen hij probeerde een autobomaanslag te promoten. Bovendien droeg Jalamneh wapens en munitie over aan terroristen om schietaanvallen te bevorderen, en plande hij een inval, geïnspireerd door het bloedbad van 7 oktober.


Foto IDF woordvoerder


Samen met Jalamneh werden nog twee terroristen die zich in het ziekenhuis verborgen hielden, geneutraliseerd. Mohammed Ghazawi van het Jenin-kamp, een terroristische agent van de Jenin-bataljons die betrokken was bij talloze aanvallen, waaronder het schieten op IDF-soldaten in het gebied, en Basel Ghazawi van het Jenin-kamp, de broer van Mohammed, een terroristische organisatie van de Islamitische Jihad die betrokken was bij terreuractiviteiten in de omgeving.


Jalamneh was van plan in de nabije toekomst een terreuraanslag uit te voeren en gebruikte het ziekenhuis als schuilplaats en werd daarom geneutraliseerd. Israëlische veiligheidstroepen zullen blijven optreden tegen elke dreiging die de veiligheid van Israëlische burgers in gevaar zou brengen.


Lange tijd hebben gezochte verdachten zich in ziekenhuizen verstopt en deze gebruikt als basis voor het plannen van terroristische activiteiten en het uitvoeren van terreuraanslagen, terwijl ze ervan uitgaan dat de uitbuiting van ziekenhuizen zal dienen als bescherming tegen terrorismebestrijdingsactiviteiten van Israëlische veiligheidstroepen. Dit is opnieuw een voorbeeld van het cynische gebruik van burgergebieden en ziekenhuizen als schuilplaatsen en menselijke schilden door terroristische organisaties.


Op buitengewone beelden is te zien dat Israëlische troepen vanochtend vroeg opereerden in het Ibn Sina-ziekenhuis van Jenin op de Westelijke Jordaanoever, waar ze drie vermeende terreuragenten doodden die grote aanslagen planden en die naar verluidt in bed waren doodgeschoten.


De CCTV-beelden, die blijkbaar afkomstig zijn van de Palestijnse media, laten veel undercoverkrachten zien, waarvan sommigen een nepbaard lijken te dragen en anderen verkleed als moslimvrouwen, terwijl ze de ziekenhuisgangen doorzoeken terwijl ze wapens dragen of, in één geval, een rolstoel.686 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page