top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

'Een held in zijn leven en een held in zijn dood', politiecommando Noam Raz begraven


Weduwe Efrat en 4 van haar 6 kinderen. Foto Politiewoordvoerder


Onder groet belangstelling werd zondag sergeant-majoor Noam Raz van Yamam, de elite-eenheid voor terrorismebestrijding van de Israëlische politie, die afgelopen weekend omkwam bij een vuurgevecht met Palestijnse militanten op de Westelijke Jordaanoever, op het politiegedeelte van de Nationale Begraafplaats Mount Herzl in Jeruzalem begraven.


"Een held van Israël leefde onder ons", zei Yisrael Gantz, hoofd van de regionale raad van Binyamin, tijdens de begrafenis. "We hadden het voorrecht om samen te leven met een dappere huisvader, een man van de Torah, een bescheiden held."


Foto Israëlische politie


De begrafenisplechtigheid vond plaats in aanwezigheid van de minister van Openbaar Ministerie, de commissaris van politie, Ranatz Yaakov Shabtai, de commandant van de grenspolitie, Amir Cohen, de stafchef, Boaz Goldberg, de commandant van het centrale commando, generaal-majoor Yehuda Fox, SM Border Police, brigadegeneraal Brick Yitzhak, commandant van de IDF, brigadegeneraal 8, senior commandostaf van de politie en de grenspolitie, de familie en vrienden van wijlen Noam, commandanten en strijders van de eenheid en andere hoogwaardigheidsbekleders.


Wijlen Noam, 47, woonde met zijn vrouw Efrat en zijn zonen Barry, Eitam, haar zonen Segev, Naveh en Hillel in de nederzetting Kida. Hij nam dienst bij de Israel Defense Forces in 1999 en heeft sindsdien ongeveer 23 jaar gediend als strijder in verschillende functies, waaronder paramedicus, sluipschutter en inbreker. Een dappere krijger met moed die deelnam aan honderden activiteiten en de levens van zijn eenheidsleden redde en de veiligheid van de burgers van Israël handhaafde.


Foto Israëlische politie


Zijn familie en familieleden vertellen over zijn speciale liefde voor het land, de band met het land, de liefde voor de Thora, hij profiteerde van elk moment in zijn leven, zijn bescheidenheid, het persoonlijke voorbeeld dat inspiratie en kracht gaf aan zijn familie en vrienden.


Op zijn laatste reis vergezelde wijlen Noam honderden mensen toen de familie het huis verliet naar de begraafplaats, en toen ze terugkeerden, wachtten honderden mensen op de familie met Israëlische vlaggen en borden ter nagedachtenis aan de held.


De commissaris van politie, Ranatz Yaakov Shabtai: “Noam sluit zich vandaag aan bij een lange rij politie en strijders, die sinds de oprichting van de staat tot op de dag van vandaag zich bevinden op verdedigings-, aanvals- en initiatiefmissies, tegenover de vijand en terroristische organisaties. De burgers van Israël hebben gezien hoe Israëlische politieagenten zich de afgelopen maanden hebben afgescheiden van degenen die hen kwaad willen doen, schade willen toebrengen, intimideren en de veerkracht van de staat ondermijnen. De prijs die we betalen om de veiligheid van de staat en zijn burgers te beschermen, is een prijs van onschatbare waarde, en toch zien we steeds meer politieagenten en gemotiveerde strijders handelen met echte heldenmoed en wrok.


Tegen de familie van wijlen Noam zei de commandant van de grenspolitie: “Beste familie Raz, je vader was een enorme man in heldendom, in de deugden en waarden die hij zijn leven opofferde voor het Heilige Land. Het Korps Commando, de strijders van de grenswacht en haar leden van de eenheid beloven u en het hele volk van Israël dat we niet zullen rusten of stil zijn totdat we vrede voor ons land hebben verzekerd. We willen je omarmen en sterken in deze moeilijke tijd. Je bent een integraal onderdeel van de grenspolitiefamilie - we zullen je blijven vergezellen en voor altijd aan je zijde staan. We zullen met ijzeren vuist blijven vechten tegen de terroristen en hun afzenders, we zullen onze vijanden achtervolgen en al onze zoekers naar het kwaad schaden waar nodig. ”


De kinderen van Noam zeggen het Kaddish, het gebed voor de doden. Foto Israëlische politie


Noam, decennialang heb je je ziel toegewijd aan de mensen en het land, in talloze complexe en gevaarlijke operaties heb je met moed en zeldzame moed gehandeld om vele levens van de burgers van de staat Israël te redden. Vrouw Efrat en de kinderen - Barry, Eitam, haar zonen, Segev, Neve en Hillel. Aan de ouders – Isaiah en Esther aan de broers – Aryeh, Kuti en Leah. Het verlies is ondraaglijk, het is een eindeloos lijden en er zijn geen woorden in onze mond om je te troosten en je pijn te verlichten. Dankzij helden als Noam, die in het geheim werken in vijandige en gevaarlijke gebieden, kunnen de burgers van Israël hun dagelijkse routine behouden en hier veilig leven. ', aldus hoofdinspecteur Cohen.


Efrat, de vrouw van wijlen Noam: “Bedankt voor het winnen van ons en bedankt dat je mij als je vrouw hebt gekozen. Kom op, je hebt alles gegeven aan het volk van Israël, dus hij kwam vandaag om je te bedanken. Bedankt dat je ons bescheidenheid hebt geleerd en met weinig tevreden bent, bedankt dat je de liefde en vreugde die je in huis hebt gebracht, hebt beleefd. Voor jou werden alle waarden uitgedrukt in daden, de verbinding met het land, om te bouwen en om je aan te sluiten bij een nieuwe nederzetting. Het hart is verscheurd van verlangen en liefde. ”


Efrat Raz tijdens haar toespraak. Foto Israëlische politie


De zonen van Noam: “Papa, de persoon die de zin 'zeg een beetje en doe veel' heeft geschreven, moet je gekend hebben. Je bent altijd blij geweest met je aandeel en we hebben je nog nooit horen klagen. Je bent nederig, held, op heilige grond ben je de beste persoon ter wereld. Wij geloven dat je grote vreugde hebt in de hemel.”120 weergaven1 opmerking

1 Comment


GERT reininga
May 16, 2022

Gecondoleerd

Like
bottom of page