top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Een historische ontmoeting - premier Naftali Bennett ontmoet Sheik Mohammed bin Zayed van Abu Dhabi


Premier Naftalie Bennett wordt begroet door Sjeik Mohammed bin Zayed. Foto Haim Zach (GPO)


De Israëlische premier Naftali Bennett en kroonprins Sheikh Mohammed bin Zayed al-Nahyan hebben maandagmorgen een historische ontmoeting gehad in het privépaleis van de kroonprins in Abu Dhabi, waarbij premier Bennett de eerste Israëlische premier was die een officieel staatsbezoek aan Abu Dhabi bracht.


Volgens een eerder uitgegeven verklaring van het kantoor van de premie, zou er worden gesproken werd over Iran en bilaterale kwesties, evenals op het bevorderen van de economische samenwerking tussen de landen.


Het bezoek wijst op de versterking van de banden tussen Israël en enkele Arabische landen in de regio, een proces dat begon met de ondertekening van de Abraham-akkoorden, bemiddeld door de voormalige Amerikaanse president Donald Trump in 2020.In een interview met het officiële persbureau van de VAE, WAM, zei Bennett dat de Abraham-akkoorden van vorig jaar, die de banden van Israël met de VAE en verschillende andere Arabische staten normaliseren, een "nieuwe, diepe en solide structuur voor diplomatieke, economische en culturele betrekkingen" in het Midden hebben gecreëerd. Oosten.


"Dit is waar de vrede en de nieuwe realiteit van deze regio getuige van zijn, en we werken samen om een ​​betere toekomst voor onze kinderen te verzekeren", zei Bennet maandag in een interview met Emirates News Agency.


"Ik verwacht dat onze relaties goed zullen blijven, vooral op economisch gebied. Naar mijn mening zal samenwerking op het gebied van gezondheid en voedselzekerheid een belangrijk onderdeel vormen van de onderlinge samenwerking", voegde hij eraan toe.


Premier Naftalie Bennett tijdens zijn privé gesprek met Sjeik Mohammed bin Zayed. Foto Haim Zach (GPO)


"Onze samenwerking biedt ongekende economische kansen, niet alleen voor ons, maar voor meer landen, wat een ander element is om de stabiliteit en welvaart in deze regio te vergroten", zei hij.


“De boodschap die ik de leiders van de VAE en de Emirati-burgers wil overbrengen, is dat wederzijds partnerschap en vriendschap natuurlijk zijn. We zijn buren en neven. Wij zijn de kleinkinderen van de profeet Abraham,” voegde Bennett eraan toe en concludeerde dat de opwarming van de banden in het afgelopen jaar “het beste bewijs is dat het ontwikkelen van bilaterale betrekkingen een kostbare schat is voor ons en de hele regio.”59 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page