israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Een IDF-soldaat gedood en drie IDF-soldaten raakten gewond als gevolg van een explosie


Denis Zinovjev, 18, gedood bij de granaatexplosie Foto IDF-woordvoerder


De IDF-woordvoerder kondigde aan dat een IDF-soldaat van de Kfir-brigade werd gedood en dat drie andere IDF-soldaten zaterdagavond gewond raakten als gevolg van een munitie-explosie op een militaire basis in centraal Israël.


De soldaat die gisteravond is omgekomen bij een granaatontploffing op de trainingsbasis van de Kfir Brigade in de Jordaanvallei, wordt genoemd als de 18-jarige Denis Zinovjev, zegt de Israel Defense Forces.


Zinovjev, een nieuwe rekruut uit de centrale stad Petah Tikvah, werd postuum gepromoveerd tot de rang van korporaal.


Na uitgebreide reanimatiepogingen werd de soldaat dood verklaard. Een soldaat raakte zwaargewond en twee andere soldaten raakten lichtgewond.


De Marechaussee is een onderzoek gestart naar de toedracht van het incident. Hun bevindingen zullen worden overgedragen aan het Militair Algemeen Advocatenkorps.


Volgens de IDF viel het explosief niet binnen de categorie explosieven die de IDF aan zijn soldaten uitgeeft en lijkt het gevonden te zijn tijdens een trainingsoefening door de omgekomen soldaat.


Verder bleek dat hij het explosief tegen de regels in zijn kamer op de basis had binnengebracht.


De IDF gelooft niet dat er met het explosief werd gespeeld, maar dat het afging toen de tas waarin het zat op de grond viel.


De IDF-soldaten waren wakker toen het explosief afging, maar de drie gewonde soldaten wisten niet dat het explosief in de kamer lag.


Volgens de regels had de omgekomen soldaat het explosief in het veld aan zijn commandanten moeten melden en het niet aan te raken, laat staan ​​om het terug te brengen naar de basis of naar een woonwijk binnen de basis.


De familie van de soldaat is op de hoogte gebracht.


De IDF betuigt haar oprechte deelneming aan de familie en zal hen blijven steunen.


91 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws