top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Een informatierapport over sociale media, speciaal voor cryptohandelaren


Crowdsense helpt handelaren en investeerders om sociale media op de hoogte te houden van 3.000 cryptocurrencies. Foto door Executium op Unsplash


Cryptocurrency zijn digitale tokens voor goederen- en dienstentransacties die online worden geregistreerd met behulp van blockchain- technologie. Maar inmiddels weten we dat het steeds vaker voorkomt dat particulieren die in bitcoin of andere crypto-currency willen beleggen vaak hun geld verliezen doordat een aantal sites onbetrouwbaar zijn.


Crowdsense is een AI-platform dat realtime inlichtingenrapporten aan cryptohandelaren en investeerders levert. Crowdsense scant meer dan een miljard sociale-mediabronnen om nieuws, hype en sentiment met betrekking bij meer dan 3.000 cryptocurrencies te ontdekken.


"Als actieve belegger in de crypto-ruimte had ik altijd het gevoel dat er iets ontbrak in mijn arsenaal", vertelt Eliaz Tobias aan ISRAEL21c.


"In een sector die wordt gedreven door het sentiment van retailbeleggers, vond ik het verbazingwekkend dat tools zich richten op technische analyse of on-chain-statistieken, die de hype en het sentiment op sociale media of het optreden van richting veranderende gebeurtenissen volledig negeren."


Crowdsense stelde Eyal in staat om marktverschuivende gebeurtenissen te detecteren voordat de prijs begon of zijn piek bereikte. Het gaf hem ook een gedetailleerd beeld van hoe elk token door de markt wordt waargenomen.


"De cryptomarkt heeft het afgelopen decennium aanzienlijk beter gepresteerd dan alle andere activa in de wereld", zegt hij.


“In veel grotere mate dan de meeste markten wordt het gedreven door het beleggerssentiment. Als genoeg mensen geloven dat een crypto-token waardevol is, wordt het waardevol. Beleggers die in staat zijn om verschuivingen in sentiment te signaleren of marktbewegingen vroegtijdig te detecteren, behalen uitzonderlijke rendementen.”


Slechts één tweet van Elon Musk afgelopen maart, waarin hij aankondigde dat mensen een Tesla met Bitcoin konden kopen, en een andere tweet twee maanden later die zei dat het toch niet mogelijk zou zijn, had een diepgaande invloed op de hele markt, merkt Eyal op.


Crowdsense-oprichter Eliaz Tobias vertelt ISRAEL21c dat in mei, toen iedereen gefocust was op Musk's flipflop-tweets, Crowdsense uit een influencer-bericht ontdekte dat de Amerikaanse miljardairinvesteerder Mark Cuban voorstelde om Polygon-cryptocurrency te kopen. Polygon steeg met 118 procent in prijs nadat Crowdsense dat stukje informatie had gedeeld.


"Niet alles leidt tot zo'n enorme prijsstijging, maar we zien steeds meer correlatie tussen de gebeurtenissen die we detecteren en veranderingen in de markt", zegt Tobias.


"Op 24 augustus was er bijvoorbeeld een gebeurtenis die in ons systeem verscheen en die gebruikers vertelde dat er een piek was in het sociale-mediasentiment van vijf punten, op een schaal van nul tot 10, gerelateerd aan de Chain Guardiancoin. De prijs ging daardoor omhoog van $ 0,85 naar $ 1,46. Dat is meer dan 70% groei.”


Het dagelijks volgen van ongeveer een miljard bronnen, inclusief kleine influencers, zorgt voor een snelle, uitgebreide dekking van de belangrijkste gebeurtenissen in de cryptowereld.


Een eigen algoritme filtert onbelangrijke "ruis" uit de datastroom, een mogelijkheid die volgens Tobias Crowdsense onderscheidt van concurrenten.


"Sommige van onze gebruikers gaan naar ons systeem wanneer ze iets over een munt horen om te zien of influencers erover praten, of als er nieuws over naar buiten komt, om hun investeringsbeslissing te valideren en te ondersteunen", zegt Tobias. “Je kunt signalen van ons krijgen en signalen via ons valideren.”


Crowdsense bevindt zich nog in de bètafase en brengt nog geen kosten in rekening voor abonnementen. Dat begint over een paar maanden, zegt Tobias.


Binnen de eerste maand had het platform ongeveer 650 abonnees van over de hele wereld.


“We zien honderden mensen er elke dag actief gebruik van maken. Dat is zonder enige marketing. Nu stimuleren we partnerschappen, zodat meer cryptohandelaren en investeerders over ons zullen weten, "zegt Tobias.


Crowdsense is afgestudeerd aan de Techstars en Barclays-accelerator en heeft ongeveer $ 1,5 miljoen opgehaald bij Wix-oprichter Avishai Avrahami en angel-investeerders in Israël, Europa en het VK. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Tel Aviv en heeft zeven fulltime medewerkers.


Ongeveer drie jaar geleden richtte Eliaz Tobias samen met Eran Ruso Crowdsense op.


In eerste instantie was hun focus het detecteren van gevaren, ongevallen of beveiligingsgebeurtenissen van sociale media om inzichten te verschaffen voor bedrijven.


"Na gesprekken met investeerders zijn we overgestapt op het detecteren van vroege gebeurtenissen in de financiële ruimte", legt hij uit. "En de volgende grote verandering was vanwege Covid-19, wat leidde tot een hausse in kleine detailhandelaren die vanuit huis handelden, en crypto die mainstream werd."


Crowdsense schakelde afgelopen maart over van het volgen van forex en grondstoffen naar het volgen van crypto. "Het platform is zo flexibel dat we in zes weken konden overstappen", zegt hij.


Voor meer informatie (en om je gratis aan te melden), klik hier

40 weergaven0 opmerkingen
bottom of page